Απίθανη ιστορία αγάπης! 56χρονος με Αλτσχάιμερ ξέχασε ότι είναι παντρεμένος και ερωτεύτηκε τη γυναίκα του για 2η φορά!


Ο Πίτερ πάσχει από Αλτσχάιμερ, έχει ξεχάσει σημαντικές στιγμές από τη ζωή του, αλλά ερωτεύτηκε για δεύτερη φορά τη γυναίκα του, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει ξανά νέες αναμνήσεις.

Ένα κυριακάτικο απόγευμα του περασμένου Δεκεμβρίου ο Πίτερ και η Λίζα Μάρσαλ, κάθονται στον καναπέ τους και βλέπουν την αγαπημένη τους σειρά στην τηλεόραση. Ο Πίτερ κοίταξε τη Λίζα και τη ρώτησε αν ήθελε να την παντρευτεί. Αυτό που δεν θυμόταν ο 56χρονος Πίτερ ήταν πως ήδη ήταν παντρεμένοι οι δυο τους.

Πριν τρία χρόνια, ο Πίτερ είχε διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ και σταδιακά έχανε τις αναμνήσεις του. Ακόμα και τις ρομαντικές από τον γάμο του. Είχε ξεχάσει την πρώτη φορά που συναντήθηκαν, που ένωσαν τα χέρια τους, που φιλήθηκαν. Είχε ξεχάσει επίσης τον γάμος τους.

«Είναι σκληρό» είπε η 54χρονη Λίζα στο CNN:«Φτιάχνουμε καινούριες αναμνήσεις αλλά πονάει γιατί κάθε φορά του λέω, θυμάσαι αυτό; Ο Πίτερ δεν θυμάται σχεδόν τίποτα απ΄ότι συνέβη τα τελευταία 20 χρόνια».

Το ζευγάρι, που είναι παντρεμένο για 12 χρόνια, ήταν αρχικά γείτονες στην Πενσυλβάνια. Αμφότεροι ήταν παντρεμένοι με άλλους και μεγάλωναν τα παιδιά τους. Κράτησαν μια φιλία μέχρι που ο Πίτερ με την οικογένειά του, μετακόμισε στο Κονέκτικατ.

Μετά από έναν χρόνο στον οποίο δεν είχαν καμία επικοινωνία, συναντήθηκαν ξανά, όπου ανακάλυψαν πως είχαν πάρει και οι δύο διαζύγιο. Ξεκίνησαν τη σχέση τους για 8 χρόνια από μακρινή απόσταση, μέχρι να παιδιά τους να πάνε στο κολέγιο. Το 2009 η Λίζα μετακόμισε στο Κονέκτικατ και παντρεύτηκαν.

Η Λίζα κατάλαβε αργότερα ότι κάτι άλλαζε στον άντρα της. Ξεκίνησε όταν ξεχνούσε τα κλειδιά του. Μετά το πορτοφόλι του. Στη συνέχεια ξεχνούσε λέξεις και δεν μπορούσε να συντάξει μια πρόταση.

Έλεγε στον εαυτό της ότι αυτό συνέβαινε γιατί μεγάλωναν. «Ήταν το μικρό μυστικό μου, μέχρι φίλοι και συγγενείς ξεκίνησαν να κάνουν ανάλογα σχόλια».
Στις 30 Απριλίου το 2018 και έπειτα από ειδικά τεστ ο Πίτερ διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ… «Δεν το είχα καταλάβει μέχρι που ξεκίνησε να επηρεάζει τις ζωές μας» είπε η Λίζα.

Η ζωή τους γρήγορα άλλαξε, ο Πίτερ έχανε τις αναμνήσεις του, μία από αυτές ήταν και ο γάμος του. Την πρώτη φορά που ξέχασε τον γάμο του, ήταν μετά από ένα ταξίδι που έκαναν στο Ρόουντ Άιλαντ.

«Όταν ήμασταν στον δρόμο της επιστροφής, ο Πίτερ μου έδινε κατευθύνσεις για τη διαδρομή και μετά μου έλεγε πράγματα, όπως, αυτός είναι ο δρόμος για το σπίτι μου. Στρίψε δεξιά και έφτασες. Λες και ήμουν ένας οδηγός που δεν ήξερα που μένει και όχι η γυναίκα του. Όταν φτάσαμε, έτρεξε στην πλευρά μου και άνοιξε την πόρτα μου. Με οδήγησε στο σπίτι και ήταν τόσο νευρικός, όσο μου έδειχνε το σπίτι. Ήταν τόσο γλυκό, αλλά περίμενα να επανέλθει στην πραγματικότητα».

Στις 12 Δεκεμβρίου το 2020, ο Πίτερ και η Λίζα έβλεπαν αγκαλιά στην τηλεόραση την αγαπημένη τους σειρά, «New Girl». Έδειχνε μια συναισθηματική σκηνή γάμου και η Λίζα δάκρυσε. Όταν το πρόσεξε ο Πίτερ, της γέλασε και της είπε: «Έλα να το κάνουμε».

«Εγώ ήμουν κάπως, “να κάνουμε τι;”. Και μου απάντησε: «Έλα να παντρευτούμε» μου είπε με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του.
Ο Πίτερ δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι είχε κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα του… «Με άγγιξε, με ερωτεύτηκε για δεύτερη φορά, ένιωσαν μεγάλη τιμή, ένιωσαν σαν βασίλισσα, ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου».

Όταν η Λίζα έστειλε στα παιδιά της ένα βίντεο με τις στιγμές μετά την πρόταση που της είχε κάνει, τα παιδιά την ενθάρρυναν να ανανεώσουν τους όρκους τους. Μετά από έναν δισταγμό, η Λίζα συμφώνησε. Δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία να δημιουργήσει μία ακόμη ξεχωριστή στιγμή για τον άντρα της.

«Πήγα στην τελετή χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες, η ασθένεια αυτή είναι απρόβλεπτη. Η κάθε στιγμή ήταν πιο μαγική από την προηγούμενη. Ο Πίτερ έλαμπε, ήταν τόσο ευτυχισμένος. Κατά τη διάρκεια των όρκων μου είπε «Λίζα σε αγαπάω». Μόνο αυτό χρειαζόμουν».

Η Λίζα ήξερε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή στη διάρκεια της τελετής, ο Πίτερ θα μπορούσε να ξεχάσει ποια ήταν, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν η τελευταία της ανησυχία.

«Είμαι το αγαπημένο του πρόσωπο, δεν χρειάζομαι ταμπέλες… Η γυναίκα του ή κάποια προσωνύμιο, ή οτιδήποτε. Οι καρδιές μας είναι συνδεδεμένες και το μόνο που θέλω γι αυτόν είναι να νιώθει ασφαλής. Θα είμαστε μαζί μέχρι τέλους. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χωρίσει. Τίποτα».

Πηγή:gazzeta.gr