ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ “τα βιώματα της καθημερινότητας και σίγουρα ο έρωτας είναι το πιο βασικό στοιχείο για να καταφέρει κάποιος να τραγουδήσει η να συνθέσει..”

Της Μάριαν Νικολάου

Συνέντευξη για MUSICNET CY

Αντώνη, ποιο ήταν το ερέθισμα που σε έφερε κοντά στη μουσική ως ακροατή αρχικά και ποιο το κίνητρο που σε οδήγησε να ασχοληθείς δισκογραφικά με τη μουσική;

Σε μικρή ηλικία όταν ήμουν μαθητής της Λίας Βίσση και μου πρότεινε να κάνουμε το πρώτο μου τραγούδι το «Ειν’ η αγάπη εκδρομή», όταν μπήκε αφιλοκερδώς μαζί μου στο στούντιο κάνοντας μου και τα φωνητικά. Στην συνέχεια με το συγκρότημα μου τους Τσακ Μπαμ όπου βγάλαμε τη δεύτερο μου κομμάτι το «Άι στα κομμάτια» και στη συνέχεια σιγά σιγά ακολούθησαν τα υπόλοιπα..

Έχεις ένα δίσκο το “Λευκό χαρτί”. Μίλησέ μας αναλυτικά γι’ αυτήν την κυκλοφορία.

Μετά από ένα τηλεφώνημα της Λίας Βίσση όπου με ρώτησε αν ήθελα να τραγουδήσω τραγούδια της Λίας Βίσση και του Χρίστου Νικολόπουλου σε στίχους Βίκης Γεροθόδωρου. Εννοείται πως η απάντηση μου ήταν θετική. Έτσι μπήκα στο αεροπλάνο πήγα στην Αθήνα όπου ηχογραφήσαμε και κυκλοφορήσαμε το δίσκο. Τους ευχαριστώ και τους τρεις μέσα από την καρδιά μου.

Τι αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση για σένα;

Σίγουρα τα βιώματα της καθημερινότητας και σίγουρα ο έρωτας είναι το πιο βασικό στοιχείο για να καταφέρει κάποιος να τραγουδήσει η να συνθέσει..

Εμφανίζεσαι κάπου αυτή τη σεζόν;

Είχαμε οργανώσει κάποιες εμφανίσεις σε Κύπρο και εξωτερικό που δυστυχώς είχαν ακυρωθεί λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Ευελπιστούμε πως θα ξαναπρογραμματιστούν εντός των ημερών.

Ποιοι καλλιτέχνες επηρέασαν τη μουσική σου έκφραση και πώς;

Εννοείται πως τα ακούσματα σε μικρή ηλικία ήταν περιορισμένα αλλά σίγουρα ένας από αυτούς ήταν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ο Χρήστος Νικολόπουλος η Λία Βίσση και μετά από αρκετά χρόνια ο Παντελής Παντελίδης όπου και με επηρέασε στο να αλλάξω ριζικά,  όπου μαζί με το κολλητάρι μου το Ρουσσέτο Δημητρόγλου τον ενορχηστρωτή και παραγωγό του Παντελή Παντελίδη συνεχίσαμε το δικό του δρόμο!!!

Πρόσφατα κυκλοφόρησες ένα χαρούμενο τραγούδι το «Παπαγάλο» πως νοιώθεις γι αυτό; είναι ένα τραγούδι που αγαπάς και έχει κάποιο νόημα για σένα;

Ο παπαγάλος είναι ένα τραγούδι το οποίο είχα γράψει χρόνια πριν και το είχα στο ράφι για πολλά χρόνια όπως και άλλα τραγούδια που έχω και δεν έβγαλα ποτέ. Είναι πραγματική ιστορία όπως όλα τα τραγούδια μου σχεδόν. Είχα ερωτευτεί μια κοπέλα που δεν μου έδινε καν σημασία και της έλεγα συνέχεια μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι μια μέρα θα με ερωτευτείς και εσύ όπως σε ερωτεύτηκα και εγώ και είμαι σίγουρος ότι όταν θυμηθείς να με ερωτευτείς εσύ είμαι σίγουρος ότι εγώ δεν θα είμαι πλέον ερωτευμένος μαζί σου γιατί έτσι γίνεται συνήθως. Δεν θυμάμαι ακριβώς που ήμουν θυμάμαι όμως ότι μπήκα σε ένα μαγαζί στο χωριό μου και μέσα στην τρέλα μου στάθηκα απέναντι από ένα κλουβί και έπιασα κουβέντα με έναν παπαγάλο. Γύρω μου όλοι έλεγαν να ο τρελός πάλι άρχισε αλλά εγώ τίποτα εκεί κουβέντα ακάθεκτος. Τον ρώτησα «τι λες εσύ ρε θα με ερωτευτεί;» ε αυτός εννοείται δεν απαντούσε και όταν πήγα σπίτι γελούσα τόσο πολύ με τι έγινε πριν που το έκανα τραγούδι..

Και τελικά πως κατέληξε να κυκλοφορήσει το τραγούδι;

Μια μέρα ήρθε στο σπίτι μου ο κάλος μου φίλος ο Ηλίας από τους ΝΙΓΜΑ πήρα μια κιθάρα το έπαιξα και τρελάθηκε. Το πηρέ και το έκανε με ένα δικό του τρόπο πολύ ωραίο απλά πίστευα ότι έπρεπε να γίνει και μια εκτέλεση στα μετρά τα δικά μου. Με το Ρουσσέτο γνωριστήκαμε στο μαγαζί που έπαιζε με τον Παντελή στην Αθηνά πριν από αρκετά χρονιά οπού είχα πάει σαν πελάτης εκείνο το βραδύ και γούσταρα αυτήν την τρελά που είχε την ειλικρίνεια του και την αυθεντικότητα του σαν άνθρωπος. Έτσι όπως καθόμουνα λοιπόν ένα βραδύ προσπαθούσα να σκεφτώ ποιος μπορεί να εκτοξεύσει τον «παπαγάλο» και από όλα τα άτομα που ήξερα στην Ελλάδα ο ποιο κατάλληλος ήταν ο Ρουσσέτος. Την επόμενη μέρα λοιπόν του έστειλα μήνυμα για να ξεκινήσουμε το κομμάτι στη συνέχεια πήγα στην Αθήνα το ηχογραφήσαμε και το ανεβάσαμε. Απλά το μόνο που θέλω να πω εκτός από το ότι είμαστε πολύ καλοί φίλοι είναι ότι με διαφορά είναι ο ποιο επαγγελματίας παράγωγος που έχω δουλέψει ποτέ.

Δισκογραφικά ποιο είναι το επόμενο στο βήμα?

Προς το παρών περιμένουμε να δούμε ο παπαγάλος πως θα εξελιχθεί και αν πάει όσο καλά ελπίζουμε τότε θα αποφασίσουμε με τι θα συνεχίσουμε.

Αντώνη σε ευχαριστούμε πολύ.