Αντιγόνη Κατσούρη «Άδεια σιωπή»Παρασκευή 6 Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα κατά του bullying


Ένα τραγούδι κατά του bullying – αφιερωμένο στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η Αντιγόνη Κατσούρη, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα, παρουσίασε πριν τέσσερα χρόνια το τραγούδι «Άδεια Σιωπή», στο οποίο υπογράφει η ίδια την μουσική και τους στίχους, ένα τραγούδι – βόμβα, που συνταράσσει τον ακροατή και την σύγχρονη μουσική σκηνή με την αλήθεια του και την εκφραστική  του δύναμη.

Το τραγούδι «Άδεια Σιωπή»  ήταν στην εποχή της η πρώτη και πιο άμεση καλλιτεχνική αντίδραση στα τραγικά συμβάντα του 2015.
Στη συνέχεια κυκλοφόρησε ως CD-single με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Ηπείρου, και διανεμήθηκε δωρεάν σε εκδηλώσεις κατά του bullying.

Ένα τραγούδι κατά του bullying (σχολικού εκφοβισμού), εναντίον κάθε μορφής βίας, περιθωριοποίησης και αδικίας, γεμάτο μηνύματα, δύναμη, συγκλονιστικά νοήματα και μουσική που σε καθηλώνει και σε συνεπαίρνει από το πρώτο άκουσμα, με την μαγεία του βιολιού, του πιάνου και της ορχήστρας να εκτονώνονται με μια μελωδική έκρηξη, το τραγούδι «Άδεια Σιωπή» αγγίζει κατευθείαν τις ψυχές και δίνει ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της βίας, εκφράζοντας συναισθήματα βαθιάς θλίψης, οργής για το άδικο και απόγνωσης για την απώλεια ενός τόσο αγαπημένου προσώπου, με την βουβή λύπη και την σιγή που αυτή συνοδεύεται όταν πια δεν υπάρχουν λόγια.

Με πολύ διακριτικό και κομψό τρόπο, η «Άδεια Σιωπή» εκδηλώνει συμπαράσταση και στήριξη σε όλους όσους έχουν υποστεί ή εξακολουθούν να υφίστανται σχολικό εκφοβισμό, καθώς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα, και έρχεται να υποστηρίξει μέσω της τέχνης την μάχη για την ισότητα και την ανάγκη για ουσιαστική παιδεία και κοινωνική προστασία.

H «Άδεια Σιωπή» είναι αφιερωμένη στην μνήμη του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το τραγούδι «Άδεια σιωπή» περιλαμβάνεται στο δίσκο της Αντιγόνης Κατσούρη «Ειρήνη» που κυκλοφορεί από τη Walnut Entertainment!