Ανοικτή συζήτηση στo ΠΚ με τον Πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου

«ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

 ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ»

Ανοικτή συζήτηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου πραγματοποιεί ανοικτό διάλογο πολιτών με θέμα, «Ποιες οι σχέσεις της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή  Ένωση από την ένταξή της κι εντεύθεν. Ποια τα οφέλη και πώς οι προσδοκίες των νέων εκπληρώνονται μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», με κύριο ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών και Πρέσβη, κ. Κορνήλιο Κορνηλίου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 5:00μ.μ., στην Αίθουσα της Συγκλήτου, στον 1ο  όροφο, του Κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αποτείνονται στο τηλέφωνο: (+357) 22894305.

Ο κ. Κορνήλιος Κορνηλίου γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1963, στη Λευκωσία. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Ιστορία της Αμερικανικής Κουλτούρας στο Ludwig Maximilian University, στο Μόναχο της Γερμανίας. Το 1989 εντάχθηκε στη Διπλωματική Υπηρεσία. Έκτοτε, μεταξύ άλλων υπηρέτησε  ως Πρέσβης της Κύπρου στην Αυστρία και τη Γαλλία, ενώ διετέλεσε και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή  Ένωση, κατά τη διάρκεια της πρώτης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. το 2012. Πριν από την επιστροφή του στη Κύπρο και τον διορισμό του ως πρώτος Γενικός Γραμματέας για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις τον Απρίλιο του 2019, o κ. Κορνήλιος Κορνηλίου διετέλεσε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Δείτε εδώ την σχετική πρόσκληση