Άννα Χρυσάνθου – Συμμετέχει με μεγάλα ονόματα στον δίσκο «Χωρίς Αφέντες»


«Χωρίς Αφέντες» σε στίχους του Πόλυ Κυριάκου και μουσική της Σοφίας Νάτσιου.

Ερμηνεύουν: Φωτεινή Βελεσιώτου, Κατερίνα Δούκα, Παντελής, Θαλασσινός, Λιζέτα Καλημέρη, Αρετή Κετιμέ, Βασίλης Λέκκας, Εύη Σιαμαντά, Γεώργης Τσουρής, Μπέττυ Χαρλαύτη, Αννα Χρυσάνθου.

Ενορχήστρωση: Γιώτης Κιουρτσόγλου

 

anna1

Άννα Χρυσάνθου (photo: Ηλίας Μωραΐτης)

«Χωρίς Αφέντες»
Μέσα από τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, μέσα σε μια Ελλάδα που βιώνει ό,τι πιο αδιέξοδο και αναφορικό παρουσιάζονται δείγματα δημιουργίας που σημειώνουν τους καιρούς μας με τα πιο έντονα χρώματα, με τις πιο ιδιαίτερες νερομπογιές.

Αυτή είναι η συνεργασία τριών εμπνευσμένων ανθρώπων της ελληνικής μουσικής, της Σοφίας Νάτσιου, του Πόλυ Κυριάκου και του Γιώτη Κιουρτσόγλου. Η συνεργασία τριών ξεχωριστών ανθρώπων της ελληνικής μουσικής, της Σοφίας Νάτσιου, του Πόλυ Κυριάκου και του Γιώτη Κιουρτσόγλου.

Ανάμεσα σε τρεις πόλεις, τη Θεσσαλονίκη, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα δίσκο, που όπως δηλώνει το δελτίο τύπου, είναι γεμάτος τραγούδια και ποίηση, έμπνευση, θυμό, έρωτα και ελπίδα αλλά χωρίς φόβο και
κυρίως “χωρίς αφέντες”!

Η Σοφία Νάτσιου, μουσικός από τη Θεσσαλονίκη υπογράφει τις μουσικές. Ο Πόλυς Κυριάκου από τη Νέα Υόρκη, γνωστός από τη συνεργασία του με τον Σταύρο Σιόλα και τη Φωτεινή Βελεσιώτου με τον δίσκο “Διόδια” καταθέτει τους στίχους.

“Χωρίς αφέντες” λοιπόν, μια δουλειά που στιγματίζει την εποχή μας προφητικά αλλά και αυστηρά (“Χωρίς αφέντες”) ένας δίσκος που δείχνει το τοπίο και την ομίχλη (“Άρτεμις Μυρτώ Ζωή”) αλλά ταυτόχρονα περιφέρεται στην επικράτεια του
έρωτα (“Παραμύθια”, “Όνειρο που αργεί”, “Κι αν σ’ έχω χάσει”, “Παραμυθάκι μου”, “Έτσι ν’ η αγάπη”, “Γυναίκα”), μέχρι το λυρικό “Ο κήπος αδειανός”… Μαζί τους σημαντικοί ερμηνευτές της νέας και παλιάς γενιάς και η πρωτοπαρουσιαζόμενη
Κύπρια Άννα Χρυσάνθου που υποστήριξαν τα τραγούδια του δίσκου.

Η ενορχήστρωση ανήκει στον προικισμένο μουσικό Γιώτη Κιουρτσόγλου.

Ο δίσκος συνοδεύεται με ένα άρτια σχεδιασμένο έντυπο που περιλαμβάνει στίχους και φωτογραφίες από τον Αντώνη Σταμούλη.

Ήδη το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει δύο τραγούδια του δίσκου αυτού μέσα από τις φωνές της Φωτεινής Βελεσιώτου και της Λιζέτας Καλημέρη, μέσα από τις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου Χωρίς Αφέντες, θα γίνει στις 21 Μαρτίου 2016, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, με παρουσία πολλών σημαντικών συντελεστών και καλλιτεχνών του δίσκου.

1) Φωτεινή Βελεσιώτου

2) Παντελἠς Θαλασσινός

3) Αρετή Κετιμέ

4) Βασίλης Λέκκας

5) Λιζέτα Καλημέρη

6) Άννα Χρυσάνθου