Αγγελική Λαμπρή – Η «γοργόνα» που πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμα μάγκες

«Υπάρχουν γοργόνες και μάγκες στις μέρες μας»

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά.

Αγγελική μου τον Ιούνιο που έρχεται γίνεσαι ξανά η «γοργόνα» και μαζί με τους «μάγκες» πάτε περιοδεία ; Αναφέρομαι βέβαια στην περιοδεία της παράστασης «γοργόνες και μάγκες» στην οποία συμμετέχεις …

Ναι ,το χειμώνα ήμασταν στην παράσταση «γοργόνες και μάγκες» που χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω θα την χαρακτήριζα ως την παράσταση της χρονιάς . Περάσαμε υπέροχα μεταξύ μας και αυτό έβγαινε και στη σκηνή. Ο κόσμος όταν ερχόταν εκεί χαλάρωνε και περνούσε καλά , κάτι πολύ σημαντικό στην εποχή που ζούμε.

Πιστεύεις δηλαδή ότι το θέατρο βοηθά τον κόσμο να ξεφεύγει από τις δύσκολες μέρες που ζει ;

Βέβαια, το θέατρο και η τέχνη πάντα είχαν σκοπό να ψυχαγωγούν τον κόσμο. Είναι μια εποχή που ο κόσμος έχει ανάγκη να περνά καλά και η παράσταση μας αυτή βοηθά πολύ σ’αυτό μιας και προσφέρει ένα χαρούμενο θέαμα.

Εσύ ποια «γοργόνα» κάνεις ;

Κάνω την νησιοτοπούλα την οποία υποδύθηκε η Νόρα Βαλσάμη και η οποία ερωτεύεται τον ήρωα τον οποίο υποδύεται ο Παναγιώτης Πετράκης.

Πως νιώθεις που κάποιος από τους πρωταγωνιστές της ταινίας συμμετέχει και στην παράσταση;

Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεται μαζί μας ο Γίαννης Βογιατζής. Όλοι τον λατρεύουμε και τον καμαρώνουμε . Είναι αληθινός και έχει καρδιά μικρού παιδιού .Είναι ο δικός μας Γιάννης. Εγώ συνυπήρξα μαζί του και στη σειρά «η οικογένεια βλάπτει» του Μεγκα.

Από την παράσταση ποια η αγαπημένη σου σκηνή ;

To άνοιξε πέτρα, εκεί που χωρίζεται το ζευγάρι. Είναι μια πάρα πολύ έντονη και συγκινητική στιγμή.

Σε φοβίζει αν θα έχει και η επόμενη θεατρική σου δουλειά τόση επιτυχία ;

Όχι , αν το σκεφτείς έτσι δεν θα πας ποτέ σε νέα δουλειά. Έτσι είναι η δουλειά μας, ίσως αυτή είναι και η γοητεία της . Δεν μπορούν να έχουν όλες οι δουλείες επιτυχία αλλά από όλες μαθαίνεις και διδάσκεσαι πολλά.

Ποια άλλη ταινία θα ήθελες να δεις στο θεατρικό σανίδι ; Θα ήθελες να συμμετέχεις και εσύ σ’αυτή ;

Θα μου άρεσε να μεταφερόταν στο σανίδι «το δεσποινίς διευθυντή», αν και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συμμετάσχω και εγω σ’αυτή.

Η κόρη σου σε έκανε να πιστέψεις ότι υπάρχουν γοργόνες ;

Μα υπήρξα και γοργόνα στην τηλεόραση, με μια τεράστια πράσινη ουρά …γέλια . Και ως μαμά πιστεύω ότι υπάρχουν γοργόνες αλλά ,πάνε στα βαθιά..τουλάχιστον αυτό λέμε με την μικρή (γέλια). Πιστεύω όμως πως όντως υπάρχουν γοργόνες και μάγκες στις μέρες μας, αλλά με άλλη μορφή .

Το κοριτσάκι σου έχει δει την παράσταση ;

Ναι άπειρες φορές . Κάθεται κάτω στο κοινό και τρελαίνομαι όταν νιώθω ότι είναι μόνη της μέσα σε αγνώστους , αλλά από την άλλη μ’αρέσει να την νιώθω εκεί .

Και να υποθέσω έχει σίγουρα και άποψη για την παράσταση ;

Βέβαια , έχει άποψη για όλους μας . Νομίζω έχει κάτι στο DNA της από τον πατέρα της που είναι σκηνοθέτης . Γενικά βλέπει μια παράσταση με άλλο μάτι και όχι αυτό του απλού θεατή.

Άρα ίσως ακολουθήσει και τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα της ;

Ναι, μάλλον τα βήματα του σκηνοθέτη μπαμπά της θα ακολουθήσει και όχι τα δικά μου.

Τι θα σου λείψει από αυτή τη συνεργασία ; Θα σου λείψουν οι συνάδελφοι σου ;

Κοίτα, με αρκετούς από τους συναδέλφους θα πάμε διακοπές μαζί οπότε δεν νομίζω να μου λείψουνε …γέλια . Σ’αυτή την παράσταση δεθήκαμε πολύ , κάτι που δεν γίνεται συχνά . Κάθε δουλειά που τελειώνει μου λείπει, αλλά έτσι είναι η ζωή του ηθοποιού, τη μια στιγμή είναι κάπου και την άλλη παίρνει τη βαλιτσούλα του και πάει κάπου αλλού, προχωρά παρακάτω , είτε πρόκειται να περάσει καλύτερα, είτε χειρότερα .Έτσι είναι αυτά.

Ίσως αυτό κάνει και την δουλεία να μην είναι μονότονη ;

Ναι, αυτό κάνει τη δουλεία μας πιο «γοητευτική» .

Αλλάζεται λοιπόν συναδέλφους και παρέες συνεχώς .Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να χαρακτήριζε τες φιλίες σας εποχιακές ;

Εποχιακές μπορεί ,αλλά όχι ψεύτικές . Μπορεί να χάνεσαι με κάποιους νέους φίλους που έκανες αλλά δεν τους ξεχνάς. Υπάρχουν δυνατές φιλίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Παίρνεις τη συμβουλή του άντρα σου για το πώς θα υποδυθείς το ρόλο;

Όχι μπορεί να τον ρωτήσω κάποτε . Δεν θα επέμβω στη δουλεία του αλλά ούτε εκείνος στη δική μου. Αυτό είναι και ένα από τα πράγματα που μ’αρέσει στη σχέση μας. Δεν χρειάζεται να ρωτήσω τον Αντώνη .

Αν σε έβλεπε η κυρία Βαλσαμη στην παράσταση και σου έλεγε δεν μου άρεσε αυτό και κάντο διαφορετικά . Πως θα αντιδρούσες ;

Κοίτα γενικά εμείς οι ηθοποιοί δεν συμβουλεύουμε ο ένας τον άλλο , δεν νομίζω να μου έλεγε ότι δεν της αρέσει κάτι. ‘Όμως μίλησα μαζί της πριν την παράσταση και αυτό που είπε είναι δώσω όλα στην σκηνή με το «άνοιξε πέτρα» και είχε δίκιο. 

Γενικά ακούς την γνώμη των άλλων;

Ναι νομίζω πάντα την ακούω ..αλλά αυτό μπορούν να στο πουν καλύτερα οι άλλοι