Αναβάλλεται και η Record Store Day 2020 εξαιτίας του κορονοϊού


Σε νέα ημερομηνία μεταφέρεται η Record Store Day 2020.

Αναβάλλεται η διεξαγωγή της Record Store Day 2020, καθώς αυξάνονται σε όλο τον κόσμο οι ανησυχίες για την πανδημία του κορονοϊού.

Η παγκόσμια γιορτή των δισκοπωλείων ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί φέτος στις 18 Απριλίου.

«Η RSD αναγνωρίζει την ανάγκη να είμαστε καλοί πολίτες τόσο στις τοπικές όσο και στις παγκόσμιες κοινότητες, δίνοντας παράλληλα στα συμμετέχοντα καταστήματα σε όλο τον κόσμο την καλύτερη ευκαιρία να έχουν μία επικερδή και επιτυχημένη Record Store Day», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του θεσμού.

«Η Record Store Day είναι παγκόσμια και γιορτάζει τη θέση ενός καταστήματος δίσκων μέσα στη κοινότητά του. Ως κόσμιοι πολίτες αυτών των κοινοτήτων θέλουμε όλοι να είναι ασφαλείς, υγιείς και να αισθάνονται άνετα ώστε να έρθουν στο πάρτι», τονίζεται σε δημοσίευση στους επίσημους λογαριασμούς της RSD στα κοινωνικά δίκτυα.

«Στις συζητήσεις μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων οι πληροφορίες έρχονταν και άλλαζαν καθημερινά και μετά κάθε ώρα, παράλληλα με τη ροή των ειδήσεων. Παίρνουμε όλες αυτές τις πληροφορίες στα σοβαρά καθώς εξετάζουμε τις διάφορες επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν να μείνουμε στο πρόγραμμα, να αλλάξουμε την ημερομηνία ακόμα και να αλλάξουμε τη δομή της εκδήλωσης», σχολιάζουν οι διοργανωτές.

«Με τον κίνδυνο να αναφέρουμε το προφανές, κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι τα πράγματα σε κανένα μέρος κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε εβδομάδων, όμως είναι επιτακτικό οι δύσκολες αποφάσεις για αυτή τη χρονική περίοδο να γίνουν αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιώντας τα τρέχοντα γεγονότα», συνεχίζουν.

«Δεν υπάρχει τέλεια λύση δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. έτσι αποφασίσαμε ότι αυτή τη χρονιά η καλύτερη δυνατή κίνησή μας είναι να αλλάξουμε την ημερομηνία της Record Store Day», αποκαλύπτουν.

Όπως σημειώνεται, η παγκόσμια γιορτή των δισκοπωλείων μεταφέρεται για τις 20 Ιουνίου.

Η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε και ενώ πολλές χώρες στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου της Ελλάδας, συνιστούν περιορισμό των εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν τη συνάθροιση μεγάλου αριθμού ατόμων σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού.

Η Record Store Day καθιερώθηκε το 2008 από τη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών και έκτοτε πραγματοποιείται σε εκατοντάδες καταστήματα δίσκων σε ολόκληρο τον κόσμο κάθε Απρίλιο.

Κάθε χρόνο εκδίδονται συλλεκτικές κυκλοφορίες αποκλειστικά για τους σκοπούς της Record Store Day, μίας ημέρας που φέρνει κοντά τους ανθρώπους των δισκοπωλείων, τους καλλιτέχνες και το κοινό.

Πηγή : Hit Channel