Ανακοίνωση Πανεπιστημίου Λευκωσίας για δύο θετικά κρούσματα COVID-19

Ανακοίνωση Πανεπιστημίου Λευκωσίας για δύο θετικά κρούσματα COVID-19

Tο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ενημερώθηκε την Κυριακή, 18/10/2020, για τον εντοπισμό δύο θετικών περιστατικών της νόσου COVID-19 στην κοινότητα του. Τα εν λόγω κρούσματα αφορούν φοιτητές του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους με ήπια συμπτώματα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εφάρμοσε το σχέδιο δράσης σε περίπτωση εντοπισμού θετικού περιστατικού της νόσου COVID-19, κατά το οποίο οι χώροι στους οποίους πραγματοποιούνται τα πρακτικά μαθήματα του εν λόγω τμήματος έτυχαν άμεσης απολύμανσης. Τα εργαστηριακά μαθήματα του τμήματος για τις επόμενες 10 ημέρες θα διεξάγονται διαδικτυακά για αποφυγή διασποράς του ιού. Όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τους φοιτητές έχουν ενημερωθεί και βρίσκονται ήδη σε αυτοπεριορισμό.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους όλα τα θεωρητικά μαθήματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διεξάγονται διαδικτυακά.

Υπογραμμίζεται τέλος ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, από τα πρώιμα στάδια της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 παγκοσμίως και πριν ακόμα εντοπιστούν περιστατικά του ιού SARS-COV-2 στην Κύπρο, κατάρτισε και εφάρμοσε ειδικό πρωτόκολλο λειτουργίας με στόχο την προστασία της υγείας της κοινότητάς του. Το πρωτόκολλο αναθεωρείται διαρκώς σύμφωνα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.