Ανακάλυψη και Περιπέτεια στο 11ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας


Η δεύτερη ημέρα του 11ου Θερινού Σχολείου Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας ήταν γεμάτη περιπέτεια και ανακαλύψεις. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ολοήμερη εκδρομή με δραστηριότητες που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του κοινοτικού συμβούλιου του Πισσουρίου, με ιδιαίτερη στήριξη του Κοινοτάρχη Λάζαρου Λαζάρου και του Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού, Χάρη Στυλιανίδη.

Η πρωινή δραστηριότητα ξεκίνησε με μια συναρπαστική πεζοπορία στο ακρωτήριο Άσπρο, η οποία οδήγησε τους συμμετέχοντες στο όμορφο χωριό του Πισσουρίου. Εκεί, απόλαυσαν τη φυσική ομορφιά της περιοχής και εξερεύνησαν τα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα που τα χαρακτηρίζει. Αυτή η πεζοπορία διεύρυνε τις γνώσεις τους και τους έδωσε έμπνευση από την πανέμορφη φύση της περιοχής.

Ακολούθως, η ομάδα είχε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο χωριό του Πισσουρίου, όπου με τη βοήθεια της ειδικού ξεναγού Ιφιγένειας Λαμπράκη, γνώρισαν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Είδαν τα μνημεία και τα αξιοθέατα και πληροφορήθηκαν για την πλούσια κληρονομιά του τόπου.

Το μεσημέρι, η ομάδα απόλαυσε ένα παραδοσιακό γεύμα με τοπικές γαστρονομικές λιχουδιές. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν εμπειρίες και ιδέες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα διαπολιτισμικής ανταλλαγής και κοινωνικής συνοχής.

Τέλος, η ομάδα επισκέφθηκε την πετρα του Ρωμιού, έναν ιστορικό τόπο με μοναδική φυσική ομορφιά και πολιτιστική σημασία. Εκεί, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του τόπου, τις μυθολογικές ιστορίες που σχετίζονται με αυτόν και τη γεωλογική του σύσταση.

Η δεύτερη ημέρα, αποδείχθηκε μια εμπειρία γεμάτη γνώση, εξερεύνηση και δημιουργική έμπνευση. Οι συμμετέχοντες συνεχίζουν να εμβαθύνουν στον κόσμο της περιβαλλοντικής δημοσιογραφίας και να ενισχύουν τις ικανότητές τους στον τομέα, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν τη φυσική ομορφιά και τον πολιτισμό της περιοχής.

Συνολικά, το 11ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας το οποίο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, με την υποστήριξη του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και φιλοξενείται από το στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς  προσέφερε στους συμμετέχοντες μια εμπειρία ανακάλυψης και περιπέτειας. Τους έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη φύση, να γνωρίσουν τοπικούς πολιτισμούς και να εμβαθύνουν στην περιβαλλοντική δημοσιογραφία. Μέσα από τις δραστηριότητες και τις εκδρομές, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μια πλούσια εμπειρία και ανέπτυξαν νέες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον.