Αλέξια Βασιλείου: Ακούστε την να τραγουδά στην Αμερική ένα ρεμπέτικο τραγούδι! (Video)


Μια πραγματική έκπληξη ετοίμασε για εμάς η καταξιωμένη ερμηνεύτρια, η οποία, ακόμα και στην Αμερική, αναδεικνύει την ομορφιά της λαϊκής μουσικής παράδοσης της Ελλάδας!

Την ανάρτηση έκανε μέσω facebook, εξηγώντας αυτό που παρουσίασε:

«Η Αλέξια τραγουδάει στο σπίτι των φίλων της Μαριάννας Βουγά και Άλεξ Κοέν στην Topanga Canyon, Malibu στο Λος Άντζελες, το τραγούδι “Το Μινόρε της αυγής”, μαζί με τους φίλους της Μουσικούς, Aλέξη Κοέν – Μουσικό, audiovisual engineer, ο οποίος παίζει χειροποίητο Τζουρά και με τον Arlan Oscar Schierbaum – πιανίστα/ Hammond organist, (συνθέτη και παραγωγό) που παίζει μαζί με τον σπουδαίο Μπλουζίστα Joe Bonamassa. Ο Τζουράς που παίζει ο Αλέξης, είναι χειροποίητος, δια χειρός του φίλου του Κοζανίτη τραγουδιστή, συνθέτη, οργανοπαίκτη Γιώργου Μιχαήλ.

Που είναι γραμμένο ότι η Αμερική είναι “η άλλη άκρη της γης”; Όλα είναι κοντά και με αγάπηόταν υπάρχει Φιλία και Μουσική. Μαζί και οι φίλοι Μαριάννα Βουγά. Βαλεντίνα Καραντώνη και Bill Kinsman.

Το μινόρε της αυγής είναι ένα ρεμπέτικο τραγούδι που δημιουργήθηκε το 1936 με στίχους του Μίνωα Μάτσα και μουσική του Σπύρου Περιστέρη. Η πρώτη εκτέλεση έγινε από τον Απόστολο Χατζηχρήστο, τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Γιάννη Σταματούλη, ενώ έχει ερμηνευτεί και από την Σωτηρία Μπέλλου, τον Γιώργο Νταλάρα, την Χαρούλα Αλεξίου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη και από πολλούς.»