Άλεξ Κωνσταντινίδης – Όταν η σκηνοθεσία γίνεται τέχνη…

Τα περισσότερα τραγούδια «συνοδεύονται» από τα videoclip τους . Εντυπωσιακά μοντέλα, ιδιαίτερα σκηνικά, εντυπωσιακά μέρη (πόλεις, χωριά και νησιά) πολλοί χορευτές αποτελούν μερικά από τα βασικά υλικά για να φτιαχτεί ένα καλό videoclip. Όμως από μόνα τους αυτά δεν είναι αρκετά. Χρειάζεται και ένας καλός σκηνοθέτης που θα τα συνδυάσει, που θα τα παντρέψει και θα τα ενώσει με ένα «μαγικό ραβδί». Θα λέγαμε λοιπόν πως χρειάζεται και ένας αφανής ήρωας.

Γράφει η Στέλλα Παπά

Έναν από αυτούς τους αφανής ήρωες είχα την τιμή να γνωρίσω και εγώ. Το όνομα του είναι Άλεξ Κωνσταντινίδης και έχει σκηνοθετήσει πάρα πολλά videoclips γνωστών τραγουδιστών όπως ο Χρήστος Χολίδης, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, η Αμαρυλλίς, ο claydee, οι μέλισσες, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Stan ο Νικηφόρος κλπ.

O Άλεξ είναι ένα ταλαντούχο παιδί που τις ελεύθερες ώρες του “έπαιζε” στο μοντάζ με προσωπικά video που βίντεο γράφανε με την παρέα του. Έτσι μπήκε σιγα σιγά το μικρόβιο της σκηνοθεσίας στο αίμα του και γράφτηκε σε σχολή σκηνοθεσίας. Από το 2010 περίπου λοιπόν άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την σκηνοθεσία και να αναλαμβάνει τις πρώτες του δουλειές.

alex_constantinides2

O Άλεξ είναι ένας πετυχημένος σκηνοθέτης που ξέρει πώς να δίνει εικόνα στους στοίχους και την μουσική. Βοηθά τους τραγουδιστές να βγάλουν το υποκριτικό τους ταλέντο προς τα έξω. Ξέρει να φανερώνει την ιστορία που πιθανών να κρύβεται πίσω από κάθε τραγούδι.

Ο Άλεξ ξέρει πώς να διαφοροποιεί κάθε video clip. Κανένα από τα videoclips που σκηνοθέτησε δεν μοιάζει με το άλλο. Δεν είναι μονότονος και έχει έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες. Είναι σαν ένας μαέστρος που διευθύνει την ορχήστρα του με πολύ επιτυχία.

Του εύχομαι τα καλύτερα και ανυπομονώ να δω και άλλες δουλειές του.