Ακούστε τους ήχους των Ωκεανών ….στο Ocean Tech Summit!


Οι άνθρωποι συνήθως μαγεύονται από τους ήχους των ωκεανών καθώς τους ενώνουν με τη Μητέρα Φύση. Το Ocean Tech Summit που πραγματοποιήθηκε στη Βαλτιμόρη της Ιρλανδίας στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, έφερε πιο κοντά μας πληροφορίες όσον αφορά τα μαγευτικά πλάσματα της θάλασσας! Οι ήχοι των ωκεανών παίζουν μέγιστο ρόλο στη διαμόρφωση της θαλάσσιας ζωής ,αφού με το να τους ακούσουμε πραγματικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας της Huawei μπορούμε να σώσουμε πολλές ζωές που ζούνε κάτω από το νερό! Τα δελφίνια και οι φάλαινες επικοινωνούνε μέσω των ήχων αφού αυτούς χρησιμοποιούν για  διαβίωση, προσανατολισμό, ζευγάρωμα και εξεύρεση φαγητού!

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και επομένως ρυπαίνουν τους ωκεανούς με δραστηριότητες όπως η ναυτιλία, το εμπόριο έτσι ώστε να αυξάνονται οι θόρυβοι μέσα και έξω από τα νερά, φέρνοντας έτσι μια ανισορροπία κάτω από το νερό όπου και δημιουργείται η μόλυνση στους ήχους που αλλάζει τις συμπεριφορές των θαλάσσιων οργανισμών.O Kenneth Fredriksen, αντιπρόεδρος της Huawei στην ομιλία του στάθηκε στην κλιματική αλλαγή και συνάμα στην αλλαγή της τεχνολογίας σε Digital και πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την έρευνα για να διατηρήσουμε την ισορροπία στην θάλασσα. Για αυτό και το πρόγραμμα Tech For All υπόσχεται να προφυλάξει το περιβάλλον και τα υπέροχα θαλάσσια πλάσματα  παρέα με την τεχνολογία της Huawei.

Στο Ocean Tech Summit η οργάνωση ORCA Ireland Smart Whale Sounds με τη στήριξη της τεχνολογίας της Huawei μαζί με την οργάνωση Tech For All ετοίμασαν συλλογικά μια έρευνα μελετώντας τα δελφίνια και τις φάλαινες κατόπιν διάφορων αντιδράσεων  τους σε ήχους της θάλασσας στην Ιρλανδία.

ΟΚΕΑΝΟΙ

Το πρόγραμμα αυτό έχει τρείς άξονες, με πρώτο την στάθμιση των ήχων κατόπιν επιστημονικών δεδομένων σε συχνότητες που παραβιάζουν τη θαλάσσια διαβίωση. Δεύτερος άξονας είναι η μέτρηση και η σύναξη πληροφοριών με τη βοήθεια ειδικών μικροφώνων για το βυθό και ακουστικών sensors έτσι ώστε να υπάρχει καταμέτρηση των ήχων την ώρα που συμβαίνουν. Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με τη χρήση της Α.Ι (Artificial Intelligence) τεχνητής νοημοσύνης σε δραστηριότητες που εκπνέουν ήχους των Ωκεανών.

Επιπρόσθετα, η έρευνα συντείνει στην αύξηση του μορφωτικού επιπέδου της χώρας όχι μόνο σε πανεπιστημιακό επίπεδο καθώς έχει ως αποτέλεσμα τη συνεργασία διαφόρων χωρών σε διεθνές επίπεδο. Οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί προστασίας της θαλάσσιας ζωής καλούνται να αντιμετωπίσουν με τη βοήθεια της έρευνας τις απειλές κατόπιν της μόλυνσης του ήχου δημιουργώντας θέσεις εργασίας και αύξηση του μορφωτικού επιπέδου της χώρας . Αυτά δήλωσε η ερευνήτρια του προγράμματος ORCA , Emer Keaveney η οποία είναι πρωτοπόρος στον τομέα της  αφού χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Pam (Passive Acoustic Monitoring) όσον αφορά το μέτρημα των ήχων που δημιουργούν οι έξυπνες φάλαινες (Smart Whales) . Οι φάλαινες όπως εξήγησε αναπαράγουν συμφωνίες θαλάσσιων ήχων, και δημιουργούνται τραγούδια στη βαθιά θάλασσα της Ιρλανδίας…έτσι σαν ένα παραμύθι! Η επιστήμονας μέτρησε 26400 ήχους δελφινιών και φαλαινών κατά τη διάρκεια της έρευνας..

Εξάλλου, η νεαρή εξερευνήτρια του  National Geographic από την Αγγλία , Lucy Houliston  δήλωσε ότι ο χρόνος μας λιγοστεύει και ότι θα πρέπει να δράσουμε άμεσα για να διασώσουμε τη θαλάσσια ζωή  καθώς οι κυβερνήσεις  και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί θα πρέπει να συνυπάρξουν για το δημόσιο καλό. Σε συνέντευξη της δήλωσε ότι η ίδια χρησιμοποιεί τη τεχνολογία για να ενημερώσει το κοινό για τη κλιματική αλλαγή και θέματα που σχετίζονται με τη φύση και τα ζώα. Μέσω διαφόρων post στα κοινωνικά δίκτυα η ίδια δημιουργεί το δικό της περιεχόμενο σε μορφή βίντεο όπου και εμπειρικά παρουσιάζει τα θέματα της. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ταξίδια της στον Καναδά και το Εκουαδόρ όπου και επισκέφθηκε οικισμούς για να δει τον τρόπο διαβίωσης. Ακολουθεί τις μεθόδους case by case όσον αφορά κάθε κοινότητα χωριστά.

Ακολουθήστε τα λίνκ για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΕΛΟΣ

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 207.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει.

Στην Κύπρο, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei διαθέτει μεγάλη ποικιλία έξυπνων συσκευών.

Τέλος, στον τομέα της Eνέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια παγκόσμιας τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει. Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας. Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:

https://twitter.com/Huawei

https://www.linkedin.com/company/huawei/

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei