Αιμοδοσία Θεάτρου Ριάλτο στη μνήμη Ζαχαρία Κούντουρου

Το Θέατρο Ριάλτο εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα, οργανώνει την Πέμπτη 25 Ιουνίου αιμοδοσία και καλεί τους θεατές, τους φίλους και υποστηρικτές του, όπως δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή για να οργανωθεί με τον καλύτερο και πιο ασφαλή τρόπο η όλη διαδικασία.

Η σημασία της αιμοδοσίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη αρχές Απριλίου αλλά αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων με τον  Covid 19, γίνεται σήμερα ακόμη πιο μεγάλη, αφού η πανδημία του κορωνοϊου έχει αυξήσει περαιτέρω την ανάγκη για προσφορά αίματος.

Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ζαχαρία Κούντουρου, μέλους του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου και δωρητή του Θεάτρου, που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι πριν δύο χρόνια. Ο Ζαχαρίας Κούντουρος ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη και πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά. Υπήρξε στέλεχος της Αριστεράς και του Κυπριακού Φοιτητικού Κινήματος και υπηρέτησε την εκπαίδευση για πολλά χρόνια ως Εκπαιδευτικός, Επιθεωρητής Τεχνικής Εκπαίδευσης, μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕ.ΠΑ.Κ. Εργάστηκε για την ανάπτυξη των Κυπρο-Ρωσικών σχέσεων ως στέλεχος του Κύπρο-Σοβιετικού και αργότερα του Κύπρο-Ρωσικού Συνδέσμου Φιλίας κι έχει τιμηθεί επανειλημμένα από τις κρατικές αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.ά. φορείς. Υπηρέτησε επίσης τον αθλητισμό και διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΛ.

Η σύνδεση του Ζαχαρία Κούντουρου με το Θέατρο Ριάλτο ξεκίνησε από τα πρώτα βήματα του Οργανισμού το 1999. Αγάπησε και ενίσχυσε έμπρακτα το Θέατρο με μια σημαντική δωρεά και παρέμεινε ως το τέλος ένθερμος Υποστηρικτής του με τακτική παρουσία στις παραστάσεις του.

Αυτές τις δύσκολες ώρες ας στηρίξουμε αυτούς που μας χρειάζονται –

Γιατί είναι στο αίμα μας!

Γιατί η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη,

είναι Πολιτισμός!

Θέατρο Ριάλτο, Πέμπτη 25 Ιουνίου, ώρα 09:00 – 13:00

Πληροφορίες / Δηλώσεις Συμμετοχής: 25343904, ntiac@rialto.com.cy

#φυσική#όχικοινωνικήαπόσταση