Αιμίλιος Ράφτης: «Η καταπιεστική ζήλια με στενοχωρεί και με πνίγει»

Ο Αιμίλιος Ράφτης είναι ένας άντρας στους οποίους ο Θεός έδωσε απλόχερα κάποια χαρίσματα . Όμορφος ταλαντούχος και ευγενικός , ενοχλείτε από την ζήλια , δεν φοβάται για την ομορφιά του που ίσως μια μέρα χαθεί και θέλει η σύντροφος του να προσέχει την εμφάνιση της .

Ο Αιμίλιος Ράφτης με αφορμή την θεατρική παράγωγή «Σ’αγαπώ αλλά» στην οποία συμμετέχει μιλά στο site μας για αυτή αλλά και για όσα θέματα μπορεί να αφορούν τις ερωτικές σχέσεις και το γάμο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Αιμίλιε, μετά από μια υπέροχη συνεργασία με τον κύριο Γιώργο Βάλαρη , σε βλέπουμε να ξανά συνεργάζεσαι μαζί του(αλλά και με  τον συν-παραγωγό του ΣτέλιοΠαπαδόπουλο) στην παράσταση «Σ’αγαπω αλλά» . Θες να μας μιλήσεις για αυτή την συνεργασία ; 

Είμαι ευγνώμων για αυτή την εξαιρετική συνεργασία!!Είναι δύο υπέροχοι άνθρωποι που θαυμάζω, μοναδικοί καλλιτέχνες και επαγγελματίες στο είδος τους χαίρομαι ιδιαίτερα που δουλεύω μαζί τους.

Αυτή η «ζευγάρο κωμωδία» με τι θέματα των ζευγαριών καταπιάνεται ; 

Με πολλά θέματα της εποχής μας, όπως οικονομικά προβλήματα, ζήλια, απιστία και πολλά πολλά άλλα..!!

Εσύ με το ταίρι σου περάσατε από τις φάσεις που περνάνε τα ζευγάρια της παράστασης ; 

Ναι εννοείται. Είναι σκηνές που οι περισσότεροι έχουμε ζήσει.

 Προσωπικά ποια πράγματα πιστεύεις ότι «σκοτώνουν» τον έρωτα ;  

Ο έρωτας αν είναι να μην κρατήσει, δεν θα κρατήσει, με γάμο ή χωρίς και αντίστροφα. Προσωπικά πιστεύω πως τον έρωτα σκοτώνει η οικειοθελής ρουτίνα μέσα στο ζευγάρι. Αν το ζευγάρι προσπαθεί και τροφοδοτεί τη σχέση του καθημερινά με πολύ φαντασία και αγάπη τίποτα δεν θα χαλάσει, αλλά θα κρατήσει και θα δυναμώσει. 

Ποιο από τα θέματα με τα οποία «ασχολείται» η παράσταση σε «πλήγωσαν» στη σχέση σου ; 

Στην προσωπική μου ζωή; Η καταπιεστική ζήλια. Με στεναχωρεί πολύ και με “πνίγει”.

 Η ζήλια και η απιστία έχουν πρωταγωνιστήσει στη ζωή σου , από δική σου πλευρά ή της συντρόφου σου ; 

Ναι φυσικά. Είναι στιγμές αδυναμίας που ο περισσότερος κόσμος έχει βιώσει, αλλά σε διαφορετικό βαθμό ο κάθε ένας.  

Πιστεύεις πως τα θεατρικά έργα μπορούν να μεταφέρονται στην μεγάλη οθόνη και να έχουν την ίδια επιτυχία ; 

Γιατί όχι..Αν ένα θεατρικό έργο αξίζει και το αγαπάει ο κόσμος γίνεται. Μια θεατρική παράσταση γίνεται τοπικά και δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι, σε αντίθεση με την μεγάλη οθόνη που έχει σαφώς πολύ μεγαλύτερο εύρος θεατών και δίνει τη δυνατότητα σε πλήθος κόσμου να απολαύσει μια ταινία που αγαπά.

 Με ποιον από τους άλλους τρεις συναδέλφους σου έχεις δεθεί πιο πολύ ; 

Δύσκολη ερώτηση..Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον περισσότερο γιατί και οι τρεις είναι μοναδικοί, υπέροχες προσωπικότητες, εξαιρετικοί επαγγελματίες και άνθρωποι. Περνάμε πολλές ώρες μαζί και χαίρομαι ιδιαίτερα που δουλεύω μαζί τους!!

Φαίνεσαι άνθρωπος που του αρέσει να περιποιείται τον εαυτό του. Η εξωτερική εμφάνιση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σου. Δεν σε φοβίζει πως κάποτε αυτή θα  χαθεί ;

Είναι σημαντικό να αγαπά κανείς τον εαυτό του και να τον προσέχει γιατί αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου, δεν τον φροντίσεις (με σωστή διατροφή, άθληση, κτλ), αργά ή γρήγορα δεν θα σε φροντίσει ούτε αυτός. Ο χώρος της δουλειάς μας  , είναι ένας λόγος παραπάνω για προσέχει κανείς την εμφάνιση του. Όλοι μας αγαπάμε να βλέπουμε κάτι ωραίο και φυσικά το προτιμάμε από κάτι αντιαισθητικό.

Δεν με φοβίζει γιατί η κάθε ηλικία έχει τις χάρες της. Σε κάποια που υπερτερώ τώρα δεν θα υπερτερώ τότε και το ανάποδο.

 Να υποθέσω πως όπως εσύ περιποιέσαι τον εαυτό σου έτσι θες να περιποιείται και η κοπέλα σου τον εαυτό της ; 

Ναι μου αρέσει αυτό γιατί καταλαβαίνω πως αγαπάει τον εαυτό της και  πως ενδιαφέρεται για μένα και θέλει, όπως κι εγώ να την θαυμάζω.

Το θεατρικό κοινό θα το χώριζες σε κατηγορίες και αν ναι ποιες θα ήταν αυτές ; 

Θα έλεγα πως υπάρχει το κοινό που έρχεται με σκοπό να διασκεδάσει και να περάσει καλά και το κοινό που έρχεται να περάσει καλά αλλά κυρίως να προσκομίσει μια θεατρική εμπειρία.

Θα μας έρθετε και Κύπρο ; 

Δεν γνωρίζω ακόμα. Μακάρι να έρθουμε!!Την Κύπρο την αγαπώ πολύ και με έχει αγκαλιάσει με τον καλύτερο τρόπο όταν συμμετείχα στην σειρά “Δίδυμα Φεγγάρια”. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να ξαναέρθω!!