«Αιχμάλωτος στην Τουρκία… με δανεικό παντελόνι και ξυπόλητος»


Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Πολύδωρου Ι. Πολυδώρου

στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αύριο, Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ., θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η παρουσίαση της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου «Αιχμάλωτος στην Τουρκία… με δανεικό παντελόνι και ξυπόλυτος», του συγγραφέα Πολύδωρου Ι. Πολυδώρου, στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων,στην Πανεπιστημιούπολη  (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).

Μέσα και από προσωπικά βιώματα του ίδιου του συγγραφέα, το βιβλίο πραγματεύεται με διεξοδικό τρόπο τα τραγικά γεγονότα της χρονικής περιόδου πριν και μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο,κυριότερα κατά τα έτη 1973-1975, όπου γίνεται και ειδική αναφορά στην κατάσταση αιχμαλωσίας και τους αιχμαλώτους του πολέμου.Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο εκδότης του,κ. Μίμης Σοφοκλέους, πανεπιστημιακός και Επιστημονικός Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου-Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμούς,  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιζησάντων 361 Τάγματος Πεζικού 1974, κ. Αδάμος Κούτρας, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι του Αγίου Θεοδώρου Πιτσιλιάς», κ. Άκης Ζίττης και εκ μέρους της οικογένειας του συγγραφέα, η κα Μύρια Πολυδώρου.Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με αντιφώνηση από τον συγγραφέα.

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση εδώ