Αγκάλιασε την Κοπέλα του και Τυλίχτηκαν με Διαφανή Μεμβράνη μέχρι να μην Μπορούν να πάρουν Ανάσα. Ο Λόγος; Θα σας Σοκάρει!

Αυτά τα ζευγάρια είναι κυριολεκτικά ο ένας τυλιγμένος με τον άλλον – ποζάροντας για παράξενα πορτρέτα με σκοπό να γιορτάσουν τον δεσμό τους. Ο Haruhiko Kawaguchi, από το Τόκιο, καλύπτει τα πιτσουνάκια με λιπαντικό και μετά τους πακετάρει σε τεράστιες πλαστικές σακούλες, τις οποίες κλείνει ρουφώντας έξω όλο το οξυγόνο.

Πάντα έχει και έναν τραυματιοφορέα κοντά του μη τυχόν και χρειαστεί να παρέμβει, καθώς τα ζευγάρια κρατάνε την αναπνοή τους για να τα απαθανατίσει.

23140 24123

Παρά τους κινδύνους, ο καλλιτέχνης δέχεται συνεχώς καινούργιες αιτήσεις από ζευγάρια – ακόμα και νεόνυμφους – για πορτρέτα γάμων. Λέει: “Αποφάσισα να το κάνω αυτό για να μπορούν τα ζευγάρια να δείξουν πόσο κοντά είναι ο ένας στον άλλον.”

“Στην αρχή συζητάω με τα ζευγάρια και τους λέω πώς θα γίνει. Μετά κάνουμε μία πρόβα χωρίς την σακούλα. Μετά, μπαίνουν στη σακούλα. Μοιάζει σαν να συναρμολογούμε το παζλ. Αφού βγάλω όλο τον αέρα που υπάρχει, έχω 4 δευτερόλεπτα για να τραβήξω τη φωτογραφία.”

25114 26107

“Ο χρόνος πιέζει πραγματικά αν και δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, αφού πάντα παίρνω μέτρα ασφαλείας.”

Τα ζευγάρια πρέπει να κρατήσουν για περίπου 10 δευτερόλεπτα την αναπνοή τους, δηλαδή όσο διαρκεί η διαδικασία. Όταν ξεκίνησε αυτό το πρότζεκτ, δεν περίμενε με τίποτα να έχει τόση απήχηση.

2838 27100

Πρόσθεσε: “Οι άντρες και οι γυναίκες έλκονται και προσπαθούν να γίνουν ένα. Αυτή η επιθυμία μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον κόσμο. Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να προσπαθήσουμε τόσο πολύ για να γίνουμε ένα. Πιθανώς, κάποτε ήμασταν όλοι ένα.

Με τις φωτογραφίες μου προσπαθώ να δείξω την δύναμη της αγάπης φέρνοντας τα ζευγάρια όσο πιο κοντά γίνεται. Όσο μικρότερη η απόσταση, τόσο μεγαλύτερη η δύναμη της αγάπης.

2935 3025

“Νομίζω πως η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Καθετί θετικό στον κόσμο ξεκινάει εάν επικεντρωθούμε στην αγάπη.”

Credit: dailymail.co.uk