Αγησίλαος Αλεξίου: «Όταν ο Αγησίλαος Αλεξίου συνάντησε τον Μάνο της “Οργής”»

Για δεύτερη  φορά έρχεται στο νησί μας ο ταλαντούχος ηθοποιός Αγησίλαος Αλεξίου και  έχει ως «αποστολή» να υποδυθεί τον Μάνο  στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Οργη». Έναν ήρωα τον οποίο μας συστήνει ,λέγοντας μας όλα όσα συμπαθεί και όλα όσα δεν συμπαθεί σε αυτόν, αποκαλύπτοντας  μας αν είναι το ίδιο φιλόδοξός  με αυτόν , αν  ο έρωτας επηρεάζεται από τα οικονομικά ή κοινωνικά στάτους και αν του αρέσει στο νησί μας.   

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Κύριε Αλεξίου, η φετινή τηλεοπτική σεζόν σας βρήκε στην σειρά του ΑΝΤ1 «Οργή», όπου υποδύεστε τον  Μάνο Προκοπίου.  Πως θα τον συστήνατε σε όσους δεν τον ξέρουν;

Ο Μάνος είναι δικηγόρος και παιδικός φίλος του Οδυσσέα. Εργάζεται στην κλινική του Νεοκλή και είναι παντρεμένος με την Έλενα, κόρη του Λεωνίδα. Ένας έρωτας ανεκπλήρωτος, ένα προσωπικό ατόπημα και μια τραγική σύμπτωση ξετυλίγουν το κουβάρι του χαρακτήρα και των πράξεων του.

Τι σας αρέσει και τι όχι στην προσωπικότητα του τηλεοπτικού Μάνου;

Ο Μάνος, ως δικηγόρος, ζυγίζει πάντα τις καταστάσεις ώστε να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα κι αυτό είναι κάτι που μου αρέσει στο χαρακτήρα του. Από την άλλη, δεν μου αρέσει που βάζει το προσωπικό του όφελος πάνω απ’ όλα, καθώς με αυτή του την προσέγγιση θεωρώ ότι προδίδει τις αξίες και τα πιστεύω του.

Ο Μάνος κάνει δεσμό με μια κοπέλα για να ανέλθει κοινωνικά , εσείς νοιαστήκατε ποτέ για τα κοινωνικά «επίπεδα»;  

Ο Μάνος δεν πιστεύω πως παντρεύτηκε την Έλενα για να ανεβεί κοινωνικά αλλά για να βρίσκεται κοντά στον ανεκπλήρωτο έρωτα του την Μαρίνα. Όσο για εμένα όχι, δεν με ενδιέφεραν ποτέ τα κοινωνικά <<επίπεδα>>. Ο έρωτας για εμένα δεν υπόκειται σε κοινωνικά ή οικονομικά στάτους , αλλά μόνο στα δύο χέρια που θα αφήσεις το είναι σου , στο άτομο που θα σε αγαπά το ίδιο και θα σε φροντίζει με την ίδια αγάπη που θα το κάνεις και εσύ.

Προσωπικά ποιο πιστεύετε είναι το  χειρότερο πράγμα που έκανε ο Μάνος μέχρι στιγμής;

Η προδοσία στον Οδυσσέα .

Θα γίνει πιο σκληρός και πιο κακός στα επόμενα επεισόδια; Να περιμένουμε χειρότερες πράξεις από μέρος του;

Ένας άντρας με πληγωμένο εγωισμό είναι ικανός για όλα.

Θα τιμωρηθεί ο Μάνος για αυτά που κάνει;  

Οι «ζημιές» στην ζωή αναπόφευκτα κάποια στιγμή πληρώνονται. Οπότε ναι ,πιστεύω πως αυτό που ονομάζεται θεία δίκη θα χτυπήσει την πόρτα του Μάνου, αργά ή γρήγορα.

Ως θεατής της σειράς ποιος ρόλος σας αρέσει;

Μου αρέσει ο ρόλος του Πέτρου Ιορδάνου του αστυνομικού που ενώ έχασε τα πάντα βρίσκει την δύναμη να προχωρήσει.

Ο Μάνος είναι φιλόδοξος.  Εσείς είστε φιλόδοξος;

Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι φιλόδοξος και να μην θέλει να αναδειχθεί επαγγελματικά, ειδικά αν αυτό που κάνει το αγαπά. Το θέμα είναι μέχρι που θα μπορούσες να φτάσεις για να εκπληρώσεις τις προσωπικές σου φιλοδοξίες.

Πως νιώθετε που είστε στην Κύπρο για δεύτερη χρονιά;

Η Κύπρος συνήθισε εμένα και εγώ συνήθισα την Κύπρο. Αγαπώ τον ατελείωτο ήλιο του νησιού και την καλοσύνη των ανθρώπων του.

Εσάς τι σας κάνει να νιώθετε οργή;

Όλα αυτά που κάνουν έναν απλό άνθρωπο να νιώσει οργή, τίποτε  περισσότερο τίποτε λιγότερο.

Τι σας εντυπωσιάζει σε αυτή την παραγωγή;

Η αγάπη και η αφοσίωση όλων των συντελεστών αλλά και η προσπάθεια όλων για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, ψηλού επιπέδου.

Η σειρά μεταδίδεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τον Αντ1 Κύπρου στις 22:15