Αγαπώ σημαίνει προσφέρω με ανιδιοτέλεια


Σ αγαπώ! Μια λέξη μεγίστης σημασίας που πολλοί ξεστομίζουν επιπόλαια δημιουργώντας προσδοκίες και όνειρα απατηλά στον σύντροφό τους.

Πώς ορίζεται η λέξη σ ’αγαπώ;

Αγαπώ σημαίνει εθελοτυφλώ εσκεμμένα στα μειονεκτήματα του συντρόφου μου και συζητώντας προσπαθούμε να βρούμε από κοινού λύσεις.

Αγαπώ σημαίνει θέτω ως πρώτη προτεραιότητα τον σύντροφό μου- αν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. Σε περίπτωση που υπάρχουν παιδιά τον θέτω ως δεύτερη προτεραιότητα.

Αγαπώ σημαίνει υποχωρώ και δεν αφήνω τον θυμό να με κυριεύσει.

Αγαπώ σημαίνει είμαι δίπλα στον σύντροφό μου όποτε με χρειάζεται. Στις χαρές, στις λύπες, φύλακας άγγελός του.

Αγαπώ σημαίνει προσπαθώ να του φτιάξω την διάθεση όταν είναι λυπημένος ενώ όταν είναι χαρούμενος διπλασιάζω την χαρά του.

Αγαπώ σημαίνει κάνω εκπλήξεις απροσδιόριστου χρόνου και αιτίας.

Αγαπώ σημαίνει προσφέρω με ανιδιοτέλεια.

Η αγάπη όταν είναι μονόπλευρη είναι σαν ένα λουλούδι που στερείται το πολυτιμότερο αγαθό για να συνεχίσει να στέκεται αγέρωχο και να δίνει λάμψη στην φύση με την ομορφιά του : Το νερό. Με το πέρασμα του χρόνου μαραίνεται, τα πέταλά του πέφτουν ενώ ο κορμός του ξηραίνεται και αργοπεθαίνει μέχρι να αφανιστεί και να γίνει ένα με την γη.

Η Αγάπη είναι ακριβώς σαν ένα λουλούδι! Για να συνεχίσει να υφίστανται πρέπει να παίρνει και να δίνει. Χρειάζεται φροντίδα και απεριόριστη τρυφερότητα.

Αν βρεις ή έχεις ήδη βρει έναν άνθρωπο που σε αγαπάει πραγματικά και στο δείχνει με πράξεις ανιδιοτέλειας, κράτησέ τον στην ζωή σου. Φρόντισε τον σαν πολύτιμο λουλούδι . Πρόσεξε μην μαραθεί….. γιατί να το θυμάσαι…. Δεν θα βρεις όμοιό του να ραντίζει την καθημερινότητά σου με πινελιές ευτυχίας και γαλήνης.

Πηγή : enallaktikidrasi.com