Αγαπημένε μου σύζυγε, ας μην περιμένουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά για να βρούμε λίγο χρόνο για μαςΑγαπημένε μου σύζυγε,

Μια μέρα, θα ξυπνήσουμε και θα δούμε ότι τα παιδιά μας είναι πια ενήλικες.

Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι αυτά τα μικρά πλασματάκια μετατράπηκαν σε μεγάλες γυναίκες με δουλειές και υποχρεώσεις;

Φυσικά και το ονειρευόμαστε. Απλώς είναι λίγο περίεργο να σκεφτείς πως θα μοιάζουν, πως θα είναι η ζωή τους…

Τα μωρά μας μια μέρα θα φύγουν και θα έχουν τη δική τους ζωή.

Θα κάνουν οικογένειες, και οι οικογένειές τους θα γίνουν η προτεραιότητά τους, ενώ εμείς θα κατέβουμε λίγο πιο κάτω στη λίστα.

Θα είναι δύσκολο να το δεχτούμε όλο αυτό, ίσως κι αβάσταχτο κάποιες στιγμές. Μερικές φορές μένω ξύπνια τα βράδια σκεπτόμενη ότι δεν θα μπορώ να τα κοιτάζω για πολύ καιρό ακόμη την ώρα που κοιμούνται τόσο γαλήνια.

Κι άλλοτε πάλι, σκέφτομαι πως θα είναι η ζωή μου μαζί σου όταν θα έχουν μεγαλώσει.

Θα έχουμε ξανά πολλές στιγμές μόνο οι δυο μας.

Μπορούμε να πάμε ταξίδια. Να εξερευνήσουμε. Να δημιουργήσουμε νέου είδους περιπέτειες.

Μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτό το καινούργιο μοντέρνο εστιατόριο. Χωρίς να χρειάζεται να βρούμε νταντά, ή τα λεφτά για να την πληρώσουμε.

Μπορούμε ακόμα να καλέσουμε τα ενήλικα παιδιά μας για φαγητό και να κάνουμε σοβαρές συζητήσεις.

Αγαπημένε μου σύζυγε,

Οι μέρες που προσπαθούσαμε να πάμε έξω για φαγητό, έχοντας τα παιδιά μας να βουτάνε το αλάτι και το πιπέρι για να τα αδειάσουν παντού, θα φαντάζουν σα μια ολόκληρη ζωή πριν.

Θα ξυπνάμε και θα κοιμόμαστε μαζί, ο ένας με τον άλλο.

Στο σπίτι θα υπάρχει ησυχία.

Όχι πια φωνές και τσακωμοί για τα παιχνίδια, όχι πια δυνατά καραόκε και σάουντρακ από τα «Κουταβοφιλαράκια», ούτε χαχανητά από αστείες γκριμάτσες.

Θα μπορούμε να συζητάμε ανενόχλητοι για ώρες.

Θα τα έχουμε όλα αυτά όταν τα παιδιά μας θα φύγουν.

Αλλά… γιατί να περιμένουμε;

Σίγουρα η ζωή μας είναι πολύπλοκη τώρα.

Και χρειάζεται πολύ οργάνωση, υπομονή, προγραμματισμό και πάνω απ’ όλα όρεξη.

Αλλά δεν θέλω να βάλουμε τη σχέση μας σε τόση αναμονή.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ουσιώδεις κουβέντες σε αναμονή.

Δεν μπορούμε να βάλουμε το άγγιγμα μεταξύ μας σε αναμονή.

Η αγάπη μας πρέπει να είναι εκεί, φανερή, κάθε μέρα που περνάει.

Εξάλλου, η ζωή συμβαίνει εδώ και τώρα. Η αγάπη μου για σένα είναι τόσο βαθιά που είναι πια κομμάτι του εαυτού μου. Και θέλω να το γιορτάσω αυτό τώρα. Και όχι να περιμένουμε πότε θα φύγουν τα παιδιά μας απ’τη φωλιά τους.

Ας το κάνουμε, λοιπόν, τώρα.

Θα σου εξηγήσω την καινούργια, καταπληκτική ιδέα μου. Εσύ θα προσπαθήσεις να μου πεις για το βιβλίο που διαβάζεις. Θα συνεχίσουμε την κουβέντα μας και θα ζητήσουμε απ’τα παιδιά μας να περιμένουν να τελειώσουμε τη συζήτησή μας για να μας πουν τα δικά τους.

Ας δεχτούμε τη φασαρία παρέα.

Εντάξει, κάποιες φορές αναρωτιόμαστε πως γίνεται αυτά τα μικρά πλασματάκια να βγάζουν τέτοιους εξωφρενικούς ήχους, αλλά ας το δούμε με θετικό μάτι. Θέλω να απομνημονεύσω τη φωνή του τρίχρονου παιδιού μου όταν τραγουδάει. Να βάλω καλά στη μνήμη μου τα χαχανητά του μωρού μου. Θέλω να χαράξω τις εικόνες στο μυαλό μου όταν εσύ παίζεις με ένταση και ξεγνοιασιά με τα κορίτσια μας.

Ας πάμε σε μια οικογενειακή περιπέτεια.

Δε θα είναι σε καμία περίπτωση τέλεια! Και μάλιστα, μάλλον θα απέχει πολύ απ’το αρχικό πλάνο. Αλλά έτσι κι αλλιώς, αυτή δεν είναι η έννοια της περιπέτειας; Ας είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Ας δείξουμε στα παιδιά μας καινούργια μέρη και καινούργιους ανθρώπους.

Ας τους εμφυσήσουμε τις έννοιες της περιπλάνησης και της εξερεύνησης. Για μένα, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής μου μαζί σου.

Ας βγούμε ραντεβού.

Ας πάμε σε αυτό το καινούργιο εστιατόριο. Ας βάλουμε τα ραντεβού στο πρόγραμμά μας. Μπορούμε να κάνουμε κάτι μικρό μια στο τόσο.

Ίσως ακόμη κι ένα μικρό καφεδάκι που πίνουμε παρέα να είναι ένα απ’τα ραντεβού μας.

Ή το να καθίσουμε μια ωραία μέρα στο πάρκο σα να είμαστε σε ραντεβού. Δε χρειάζεται να χαλάσουμε μια περιουσία για να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί.

Αγαπημένε μου σύζυγε,

Το θέμα είναι ότι σ’αγαπώ. Σ’αγαπώ τώρα, θα σ’ αγαπώ και στο μέλλον και κάθε άλλη στιγμή στο μεταξύ.

Ζούμε εδώ – τώρα- σε αυτό το τρελό και υπέροχο στάδιο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας παρέα. Και σε παρατηρώ. Βλέπω ότι είσαι ένας εκπληκτικός πατέρας. Αλλά για μένα είσαι και ο άνθρωπος που είμαι πάντα ερωτευμένη μαζί του. Ο σέξυ, έξυπνος, και υπέροχος σύζυγος.

Ας αγαπήσουμε λοιπόν ο ένας τον άλλο σήμερα.

Πηγή : themamagers.gr