Αγάπη… ευλογημένοι όσοι την εκτίμησαν και πάλεψαν να την κρατήσουν


Τι είναι η αγάπη;

Δεν είναι μήτε σκλαβιά μήτε τιμωρία.

Είναι μια αίσθηση πληρότητας και ελευθερίας που φωτίζει την καθημερινότητά μας και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες της ζωής με περισσότερη δύναμη και σιγουριά.

Δεν είναι μια φλόγα που μας καίει τα σωθικά και μας παραλύει πνευματικά.

Είναι ένα λουλούδι το άρωμα του οποίου εισχωρεί στον εσωτερικό μας κόσμο δημιουργώντας μας υπέροχα συναισθήματα. Είναι ένα τραγούδι μελωδικό ο ήχος του οποίου λειτουργεί ως βάλσαμο στην πληγωμένη μας ψυχή και μας ταξιδεύει σε τόπους μαγευτικούς.

Δεν είναι μια ιστορία με τέλος τραγικό η οποία εκρήγνυται αφήνοντας στο διάβα της συντρίμμια και αποκαΐδια.

Είναι ένα παραμύθι που μας ταξιδεύει σε νεραιδοχώρες, εκεί όπου οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο . Εκεί όπου τα όνειρα παίρνουν σάρκα και οστά. Ένας τόπος όπου ο ιπποτισμός , η ευγένεια και η αφοσίωση κυριαρχούν.

Δεν είναι μια αναπηρία που υπάρχει στην ψυχή και στο κορμί.

Ανάπηρος είναι αυτός που δεν την έχει βιώσει, δεν την έχει αισθανθεί, δεν την έχει αγγίξει. Η έλλειψή της μονάχα προκαλεί σωματική και ψυχική αναπηρία.

Ευλογημένοι όσοι την έζησαν… Άξιοι όσοι αναγνώρισαν την αληθινή, την εκτίμησαν και πάλεψαν να την κρατήσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν από συμφέρον, άλλοι από συνήθεια και άλλοι γιατί φοβούνται την μοναξιά. Άνθρωποι φτωχοί, άνθρωποι χωρίς αισθήματα και αξίες… Ανθρωπάκια που η ευτυχία δεν θα αγγίξει ποτέ την πόρτα την ψυχής τους.

Οι αληθινοί άνθρωποι αγαπούν χωρίς συμφέροντα, αγαπούν από ανιδιοτέλεια, προσφέρουν χωρίς να περιμένουν κάτι ως αντάλλαγμα. Η αληθινή αγάπη δεν είναι επιχείρηση. Δεν γνωρίζει από τιμές και κόστος. Λειτουργεί με την καρδιά, την ψυχή. Είναι αγνή και αθώα. Είναι πρωτόγνωρη είναι μαγευτική.

Η αληθινή αγάπη βασίζεται στον σεβασμό την εμπιστοσύνη και την ελευθερία. Δεν γνωρίζει τι σημαίνει βία, κοροϊδία, εξευτελισμός.

Δεν είναι δύσκολο να την αναγνωρίσεις, αρκεί να έχεις τα μάτια της ψυχής και της καρδιάς σου ανοιχτά και θέληση να την κατακτήσεις. Έρχεται μονάχα μια φορά. Εύχομαι να σταθείτε τυχεροί και να την αναγνωρίσετε, να αγωνιστείτε να την κρατήσετε… Μην την αφήσετε να χαθεί, να αφανισθεί, να γίνει ένα με τον άνεμο…

Πηγή : enallaktikidrasi.com