Αγαπάτε τις Selfies; Αυτό σας ενδιαφέρει!


Όλοι βγάζουμε selfies, ακόμα και εάν δεν μας αρέσουν, μια φορά έχουμε συμμετάσχει σε αυτό το είδος φωτογράφισης. Κι όμως, θα εκπλαγείτε αν μάθετε, ότι η λήψη selfies εξηγείται με βάση την ανθρώπινη ψυχολογία.

Διαβάστε παρακάτω τους λόγους, που μας αρέσουν οι selfies.

Έχετε πιθανόν ακούσει, ότι ως ανθρώπινα όντα έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε πρώτα στα πρόσωπα εκείνων που συναντάμε. Όταν βλέπουμε για πρώτη φορά κάποιον, ασυναίσθητα κοιτάμε το πρόσωπο του και μετά το υπόλοιπο σώμα. Έτσι και όταν βγάζουμε selfies, νιώθουμε πολύ άνετα. Μια μελέτη του 2014 από το Georgia Institute of Technology έδειξε, ότι στο Instagram οι φωτογραφίες με τα πρόσωπά είχαν 38 τοις εκατό περισσότερη επισκεψιμότητα, από αυτές που είχαν τοπία. Ακόμα και τα βρέφη αγαπάνε να βλέπουν πρόσωπα και χαίρονται, όταν κάποιο τους αρέσει.

Ψάχνοντας λίγο πιο βαθιά στην ανθρώπινη ψυχολογία, παίρνουμε ενδείξεις, ότι πολλοί έχουμε χτίσει την εικόνα μας, όχι με βάση πως τη βλέπουμε εμείς, αλλά πως τη αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Γι αυτό και μας αρέσει να βγάζουμε selfies, όπου δίνουμε τη δυνατότητα στους φίλους μας, να μας βλέπουν και να σχολιάζουν.

Επίσης, οι selfies είναι ένα είδος εξερεύνησης του εαυτού μας και βλέπουμε κατά πόσο έχουμε απήχηση στους υπόλοιπους ανθρώπους. Μπορεί να θεωρηθούν ναρκισσιστικές, επειδή έχουν σχεδιαστεί για να εντυπωσιάσουν ένα φανταστικό κοινό, όμως δίνουν ταυτόχρονα την ευκαιρία σε εκείνους που τις βγάζουν, να συνδεθούν με άλλους και να ανήκουν κάπου. Τέλος, το σίγουρο είναι, ότι όταν βγάζουμε μια selfie, έχουμε έντονη τη ανάγκη για προσωπική ικανοποίηση και αναζητάμε τον θαυμασμό.

Πηγή: ladytimes