Αδελφές ψυχές και δίδυμες φλόγες


Όσοι ενδιαφέρονται για τη μεταφυσική ή/και την αστρολογία, έχουν ακούσει για τις «αδελφές ψυχές» και τις «δίδυμες φλόγες». Έχουν, πραγματικά, γραφτεί αρκετά γι’ αυτές τις μορφές σύνδεσης των ανθρώπινων ψυχών. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να βεβαιώσει αν πραγματικά αυτές υφίστανται ή αποτελούν απλώς μια φαντασίωση· ικανή ν’ απαλύνει την απελπιστική ανάγκη του ανθρώπου για συντροφικότητα και βαθιά αγάπη.

Πολλοί δεθήκαμε μ’ ανθρώπους που έπαιξαν ή εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Τους είδαμε σαν αδελφές ψυχές ή δίδυμες φλόγες μας. Ήταν όμως; Κι αν ναι, γιατί δεν παρέμειναν στη ζωή μας; Γιατί αντιμετωπίσαμε τόσες δυσκολίες μαζί τους; Πώς αυτές ερμηνεύονται, τελικά; Αν όντως υφίστανται, τι πρέπει να κατανοήσουμε ώστε ν’ αφεθούμε στ’ απόλυτο αυτό δέσιμο των ψυχών;

Αδελφές ψυχές μπορεί να ’ναι μέλη της οικογένειάς μας, φίλοι αλλά και πρόσωπα που συνδεόμαστε ερωτικά. Τα άτομα αυτά γνωρίζουν τα βαθύτερα μυστικά μας. Συζητάμε ατελείωτες ώρες μαζί τους κι ανοίγουμε εύκολα την καρδιά μας. Υπάρχει βαθιά αγάπη του ενός για τον άλλον· κάτι που κάνει τη σχέση να ρέει εύκολα και να φαντάζει απελευθερωτική απέναντι στις υπόλοιπες. Με τις αδελφές ψυχές συνήθως μοιραζόμαστε έναν κοινό σκοπό· να εξελίξει πνευματικά ο ένας τον άλλον. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο που, όμως, μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μεγάλο πόνο.

Δίδυμες φλόγες μπορούν να ‘ναι μόνο άτομα του αντίθετου φύλου. Πρόκειται για μία ψυχή που απ’ την έναρξη της πορείας της προς την ενσάρκωση χωρίστηκε σε δύο κομμάτια. Αυτός είναι ο λόγος που τις ονομάζουν και «δίδυμες ψυχές». Αυτές ορκίστηκαν σιωπηλά ότι θα συναντηθούν για να ενωθούν ξανά. Αυτή τη φορά για πάντα, για όσες ζωές διαρκεί αυτό το «πάντα». Συναντάς τη δίδυμη φλόγα κι απ’ το πρώτο λεπτό που θα την κοιτάξεις στα μάτια αντιλαμβάνεσαι ότι ‘ναι αυτή που ψάχνεις. Τα μισά κομμάτια της ψυχής σας αναγνωρίζονται κι ενώνονται άμεσα κι απόλυτα.

Ψυχές και σώματα γίνονται ένα. Η ένταση της ένωσης αυτής είναι πιο δυνατή απ’ τη σωματική έλξη. Επειδή πρόκειται για πνευματική ένωση των ψυχών, που υπερβαίνει το πάθος της σεξουαλικής έλξης των σωμάτων. Η ερωτική έκφραση μεταξύ τους είναι ιερή. Το κάρμα λύνεται με τη φλόγα μέσα από ολοκληρωτική συγχώρεση κι ανιδιοτελή αγάπη. Γι’ αυτόν τον λόγο οι δίδυμες φλόγες διαφέρουν απ’ τις «καρμικές σχέσεις»· επειδή το κάρμα απαιτεί την εξόφληση παρελθοντικών χρεών, με όποιο κόστος.

Ενώ θα λέγαμε ότι οι δίδυμες φλόγες μοιάζουν με τις αδελφές ψυχές, η διαφορά μεταξύ τους είναι σημαντική. Αδελφές ψυχές μπορεί, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, να γνωρίσουμε πολλές. Άνθρωποι που, είτε παραμένουν κοντά μας είτε αποχωρούν, μόλις εκπληρωθεί ο ανώτερος σκοπός της συνάντησής μας -ανάπτυξη, συναισθηματική ωρίμανση κι εξέλιξη, που άλλοτε έρχεται εύκολα και κάποιες φορές εξαιρετικά δύσκολα.

Γιατί μπορεί να ‘ναι αδελφές της ψυχής μας, όμως ο σκοπός της ένωσής μας είναι η πνευματική μας αφύπνιση και το βέβαιο είναι ότι η ζωή μαζί τους θα ‘ναι δύσκολη. Με απλά λόγια, οι αδελφές ψυχές δε θα μας κάνουν όλες τις χάρες, ούτε θα ‘χουμε ομαλή συμβίωση. Αντίθετα θα μας πιέζουν συνεχώς για να γινόμαστε καλύτεροι και να εξελίσσουμε την ανώτερη συνείδησή μας.

Η δίδυμη φλόγα, όμως, είναι μία και μοναδική. Κάθε άνθρωπος έχει μόνο ένα δίδυμο. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού δύο μισά ενώνονται για να γίνουν ένα. Η δύναμη αυτής της ένωσης δύο συντρόφων δεν μπορεί να υποκατασταθεί από τρίτους. Στην περίπτωση αυτή οι δυσκολίες είναι πολλές, έντονες και διαφορετικές. Με τη δίδυμη φλόγα μπορεί να μη συναντηθούμε ποτέ· όμως η μία δίδυμη θα νιώθει τη δόνηση της άλλης και το αντίστροφο, αφού εκπέμπουν στο ίδιο ενεργειακό πεδίο.

Ακόμα, όμως, κι αν συναντηθούμε, δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουμε να ‘μαστε μαζί. Για παράδειγμα, το ένα άτομο μπορεί να ‘ναι παντρεμένο. Το άλλο, όμως, θα εξακολουθήσει να του δίνει ενεργειακά τη δύναμη που χρειάζεται για να συνεχίζει. Ο χωρισμός απ’ τον γάμο έρχεται όταν η ψυχή της κάθε δίδυμης φλόγας επιθυμεί να έρθει κοντά στην άλλη, ώστε να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει πριν την ενσάρκωσή τους στη Γη.

Οι δίδυμες φλόγες μπορεί να χωρίζουν συνεχώς και να ενώνονται ξανά. Δίχως να ‘ναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν μαζί. Πρόκειται για μια ένωση πολύ άγρια αλλά ταυτόχρονα μαγευτική· επειδή ο ένας κουβαλά μέσα του κομμάτι της ψυχής του άλλου. Πόσο εύκολα οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν αυτό το βάρος και να αντεπεξέλθουν στον σκοπό της ένωσής τους;

Πράγματι, το να συναντήσουμε την αδελφή ψυχή ή τη δίδυμη φλόγα και να ζήσουμε μαζί φαίνεται συγκλονιστικό. Οι θεωρίες μπορεί να υποστηρίζουν την ύπαρξή τους, κανείς, όμως, δεν το εξασφαλίζει. Κάποιοι, ίσως, να τις έχουμε ήδη βρει κι άλλοι να τις ψάχνουμε ακόμη. Κι αν επιμένουμε τόσο στο ν’ αναζητάμε τη δίδυμη φλόγα και την αδελφή ψυχή μας, είναι μόνο επειδή αξίζουμε τα πάντα.  Και κάποιος πρέπει να μας τα προσφέρει. Το σύμπαν γνωρίζει τον τρόπο και το χρόνο. Αρκεί να το εμπιστευτούμε.

Πηγή : pillowfights.gr