Αδάμ Τσαρούχης Με «αισθήματα» συνεχίζει να κάνει όνειρα


Με σύμμαχο το νέο του κομμάτι «αισθήματα» σε στίχους και μουσική της  Πέννυς Μπαλτατζή ο Αδαμ Τσαρούχης θέλει να δώσει χαρά και αισιοδοξία στον κόσμο και εύχεται να είχε ένα ραβδί και να γυρνούσε τα πάντα πίσω όπως ήταν πριν να εισβάλει στη ζωή μας ο  κορονοϊός.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

 • Κύριε Τσαρούχη, ένα νέο κομμάτι γεμάτο «αισθήματα» μας χαρίσατε πριν λίγο καιρό. Θα μας μιλήσετε λίγο γι’ αυτό;

Είναι ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες  από την Walnut entertainment music . Μουσική και στίχους σε αυτό έχει γράψει η Πέννυ Μπαλτατζή , μια καλοκαιρινή bossa nova.  Ένα τραγούδι που αγάπησα από το πρώτο άκουσμα. Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι δισκογραφικά με την Πέννυ. Το πρώτο μας τραγούδι κυκλοφόρησε πριν έναν χρόνο με τίτλο ‘’ Που και που’’.

 • Με την κυρία Μπαλτατζή θα κάνατε ντουέτο;

Με την Πέννυ Μπαλτατζή μας συνδέει  μια τεράστια φιλία, μια μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμός. Εννοείται είναι από τους καλλιτέχνες που θα ήθελα να κάνουμε ντουέτο. Είναι μια σπουδαία τραγουδίστρια και δημιουργός.

 • Με τα τραγούδια σας τι «αισθήματα» θέλετε να ξυπνάτε;

Θέλω να δώσω χαρά και αισιοδοξία που νομίζω το έχουμε ανάγκη όλοι αυτές ειδικά τις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Ο κόσμος έχει κουραστεί πάρα πολύ με όλη αυτή την διαδικασία που πέρασε και περνάει.

 • Πιστεύετε ότι τα «αισθήματα» οδηγούν σε διαφορετικά μονοπάτια;

Η κάθε δισκογραφική δουλειά μου θέλω να δίνει και κάτι διαφορετικό από εμένα. Το νέο τραγούδι έχει και κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία, που δεν υπήρξαν σε προηγούμενη δουλεία μου. Δεν είναι ένα κομμάτι, μακριά από το στυλ μου αλλά έχει σίγουρα διαφορετικά μουσικά στοιχεία.

 • Ποιο το πιο έντονο συναίσθημα που νιώσατε εσείς;

Το πιο έντονο συναίσθημα για μένα είναι η αγάπη . Είναι το ζητούμενο για την ζωή. Και αυτό που σίγουρα πρέπει όλη μας να βάλουμε στην ζωή μας. Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά , έτσι μόνο  θα υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη. Νομίζω η κρίση και η καραντίνα αυτό το μάθημα ήρθαν να μας δώσουν.

 • Πριν από αυτό τα τραγούδι ποια άλλα υπήρχαν;

Το 2012 κυκλοφόρησαν δύο διασκευές το ‘’Μια αγάπη για το καλοκαίρι’’ του Γ. Σπανού και το ‘’ Τι σήμερα , τι αύριο , τι τώρα’’ του Β. Τσιτσάνη που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο και τα ραδιόφωνα.  Ήταν τα πρώτα τραγούδια που έβγαλα στην συνέχεια βγήκε ο πρώτος μου δίσκος με τίτλο ‘’ Σαν Ταινία’’ και μετά ένα τραγούδι με τίτλο ‘’ Το Σ΄αγαπώ ‘’ σε μουσική Ανδριαννάς Μπάμπαλη και Στίχους του Νίκου Μωραίτη. Το 2019 η πρώτη μου συνεργασία με την Πέννυ μπαλτατζή με το τραγούδι ‘’ που και που’’

 • Αυτό τον καιρό που σας πετυχαίνουμε; Κάνετε εμφανίσεις;

Σε λίγες μέρες θα έχω την μεγάλη χαρά να τραγουδήσω σε έναν πανέμορφο κήπο  στο κέντρο της Αθήνας. Στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου. Παρέα με τρείς εξαιρετικούς μουσικούς  και θα έχω την μεγάλη χαρά να παρουσιάσω τραγούδια από την δισκογραφία μου και διασκευές από την διεθνή και ελληνική σκηνή.

 • Έχετε μουσικά πρότυπα και αν ναι ποια;

Αγαπώ πολλούς τραγουδιστές , κυρίως από την ξένη μουσική τα μουσικά μου πρότυπα είναι σίγουρα οι Whitney Houston , Stevie Wonder, Michael buble , George Michael , Mariah Carey , Aretha Franklin

 • Τα «αισθήματα» είναι ένα τραγούδι που βοηθά τον κόσμο να βρει ξανά την διάθεση που είχε πριν το κορονοϊό;

Αυτή είναι η διάθεση μας είναι ένα χορευτικό τραγούδι που μας προτρέπει να  ακούσουμε τους χτύπους της καρδιάς μας και να αφήσουμε πίσω ότι μας πονά και μας στεναχωρεί.

 • Με ποιο τραγούδι αρχίζετε το πρόγραμμα σας;

Το πρόγραμμα μου φέτος αρχίζει με το δικό μου τραγούδι ‘’ που και που’’  και κλείνει με το ‘’Αισθήματα μου’’

 • Πόσο εύκολο να μπείτε ξανά στους κανονικούς ρυθμούς ζωής;

Νομίζω είναι δύσκολο για όλους μας η προσαρμογή στην κανονική ζωή και στους ρυθμούς που ξέραμε γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ για τον καθένα μας . Υπάρχει ακόμα η μάσκα και ο κίνδυνος που δεν πρέπει να τον ξεχνάμε. Θα ήθελα με ένα μαγικό ραβδί να γυρνούσα τα πάντα πίσω.

 • Τι σας δίνει δύναμη να συνεχίσετε;

Σίγουρα η μεγάλη αγάπη και το πάθος που έχω για την μουσική και το τραγούδι. Η δουλειά είναι τόσο δύσκολη που αν δεν υπάρχει η πραγματική αγάπη είναι αδύνατον να συνεχίσεις να τραγουδάς. Ειδικά αυτή την περίοδο, που είναι τόσο δύσκολη για όλους τους καλλιτέχνες.

 • Ποιο το μεγαλύτερο σας βραχυπρόθεσμο όνειρο;

Μου αρέσει να κάνω πολλά όνειρα. Ένα από αυτά είναι η ολοκλήρωση  μιας δεύτερης προσωπικής δουλείας.