Γιώργος Τσιάκκας: “Εγώ άγιος δεν είμαι, αλλά είχα…”


H ευλογία που έλαβε μαζί με την οικογένεια του.

Συνέντευξη του Γιώργου Τσιάκκα, πετύχαμε να διαβάζουμε πρόσφατα στα ελλαδικά μέσα.

Ο γνωστός Κύπριος σεναριογράφος, αναφέρθηκε στην επιτυχία της σειράς που δημιούργησε για τον Άγιο Παίσιο, και μεταξύ άλλων, τόνισε την αγάπη και την αποδοχή που έλαβε από τον κόσμο, αλλά και τις πηγές που είχε για το συγκεκριμένο σενάριο, κάνοντας αναφορά στην οικογένεια του.

Πιο κάτω διαβάστε απόσπασμα της συνέντευξής του:

Πώς αποφασίσατε να ζωντανέψετε το βίο του Αγίου Παϊσίου; Τι γνωρίζατε για εκείνον;

“Αγαπώ τον Άγιο όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες. Διαβάζοντας το βίο του πριν από πολλά χρόνια, πέρασε από το μυαλό μου η ιδέα μιας τηλεοπτικής σειράς, όμως τότε δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να γίνει σωστά, όπως έπρεπε. Σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να το περιμένω, βρέθηκε στην πορεία μου το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Γραικός, το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε αυτήν τη σειρά. Πραγματικά, ήταν μια ευλογία για εμάς και μια μεγάλη ευκαιρία. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Έχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους διάφορες μαρτυρίες για τον Άγιο, όμως τα βιβλία της Σουρωτής αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καταγραφή του πνευματικού λόγου του Γέροντα. Πραγματικά, οι αδελφές της Μονής έχουν επιτελέσει σπουδαίο πνευματικό έργο και όλοι πρέπει να τους είμαστε ευγνώμονες, γιατί μας μετέδωσαν ατόφιο το λόγο του Αγίου Παϊσίου”.

Ποιες ήταν οι πηγές σας; Πώς γράψατε το σενάριο;

“Προσπαθήσαμε να αποδώσουμε το βίο του στο μέτρο του δυνατού, γιατί η αγιότητα δεν μπορεί να αποτυπωθεί με κανέναν τρόπο. Ο Άγιος Παΐσιος είναι ένα τεράστιο πνευματικό μέγεθος και οι πατέρες λένε ότι πρέπει να είσαι Άγιος για να μιλήσεις για έναν Άγιο. Εγώ άγιος δεν είμαι, αλλά είχα την ευλογία να ζήσω κοντά σε έναν άγιο άνθρωπο για 20 χρόνια, μαζί με τη σύζυγό μου, τη Χριστίνα και τα παιδιά μας. Ο Μακαριστός μας γέροντας μας αναγέννησε πνευματικά”.

Πηγή : ILS