80 χρόνια John Lennon με ένα ανθολόγιο των καλύτερων σόλο έργων του


Στα διαχρονικά τραγούδια αυτής της συλλογής γνωρίζουμε τις διαφορετικές πτυχές του John Lennon.

Η ζωή και η κληρονομιά του θρυλικού τραγουδοποιού, μουσικού και ειρηνιστή John Lennon τιμώνται με την κυκλοφορία της συλλογής «Gimme Some Truth. The Ultimate Mixes.», που συγκεντρώνει τα πιο σημαντικά και αγαπημένα τραγούδια από τη σόλο καριέρα του.

Με τη Yoko Ono να έχει τη διεύθυνση της παραγωγής και τον Sean Ono Lennon να έχει επιμεληθεί την παραγωγή, όλα τα τραγούδια έχουν περάσει σε μίξη από το μηδέν από τις αρχικές πολυκάναλες ηχογραφήσεις, με αποτέλεσμα μια ριζική αναβάθμιση της ηχητικής ποιότητάς τους που προσφέρει την απόλυτη ακουστική εμπειρία.

Η συλλογή πήρε τον τίτλο της από το τραγούδι «Gimme Some Truth» του John Lennon από το 1971, μια δριμεία κριτική στους πολιτικούς που παραπλανούν τον κόσμο, στην υποκρισία και τον πόλεμο, ένας τίτλος που μοιάζει πιο επίκαιρος από ποτέ στην εποχή της μετα-αλήθειας και των fake news.

Το άλμπουμ «Gimme Some Truth. The Ultimate Mixes.» κυκλοφορεί από τις Capitol Records / UMe / Universal Music σε ποικιλία εκδόσεων, μεταξύ των οποίων ένα Deluxe Edition Box Set που προσφέρει στους ακροατές πολλούς διαφορετικούς τρόπους να απολαύσουν αυτήν τη συναρπαστική συλλογή που περιέχει 36 κομμάτια του John Lennon.

Το Deluxe Edition Box Set της κυκλοφορίας αποτελείται από δύο CD μαζί με ένα Blu-ray audio disc που περιλαμβάνει τις νέες μίξεις σε ποιότητα στούντιο 24 bit / 96 kHz HD Stereo, 5.1 Surround Sound και Dolby Atmos.

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και επιτρέπουν στη φωνή και τα λόγια του John Lennon να λάμψουν, πιο καθαρά και πιο φωτεινά, σε μια στιγμή που τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

 Το «Gimme Some Truth. The Ultimate Mixes.» δημιουργεί στον ακροατή την αίσθηση τόσο μιας από τις μεγαλύτερες ζωντανές συναυλίες του John Lennon όσο και μιας συναισθηματικής αφήγησης της ιστορίας της ζωής του, που ξεκινά λίγο μετά τη διάλυση των Beatles και φτάνει μέχρι τον έρωτά του και το γάμο του με τη Yoko Ono, τον ακτιβισμό του για την ειρήνη, την αναζήτηση των κινήτρων και των αξιών του, την έμπνευση, την πατρότητα, το πενταετές διάλειμμα από τη μουσική ενώ μεγάλωνε τον γιο του Sean και τη θριαμβευτική επιστροφή του τη δεκαετία του ’80 με δύο νέα άλμπουμ.

Σε όλα αυτά τα απίστευτα διαχρονικά τραγούδια γνωρίζουμε τις διαφορετικές πτυχές του John Lennon: τραγουδοποιός, επαναστάτης, μουσικός, σύζυγος, άνθρωπος που λέει την αλήθεια, πατέρας, ακτιβιστής, καλλιτέχνης, έμβλημα.

Στις 9 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 80 έτη από τη γέννηση του John Lennon.

Αν και έφυγε από τη ζωή πριν από 40 χρόνια – το ίδιο διάστημα που έμεινε στη Γη, η διαχρονική και αγαπημένη μουσική του – με τους The Beatles, τις συνεργασίες του με τη Yoko Ono Lennon και τα φημισμένα σόλο έργα του – συνεχίζουν να ενθουσιάζουν και να εμπνέουν.

Ο John Lennon τραγούδησε για όλα, για την αγάπη, την απογοήτευση, την ειρήνη, την πολιτική, την αλήθεια και τα ψέματα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον ρατσισμό, τον φεμινισμό, τη θρησκεία, την ψυχική ευημερία, τον γάμο και την πατρότητα και πρέπει απλά να ακούσουμε τα τραγούδια του για να μάθουμε πώς ένιωθε, τι αγαπούσε, τι πίστευε και τι αντιπροσώπευε.

Πηγή : hit-channel.com