Στην Κύπρο το βραβευμένο έργο Προσωπική Συμφωνία


Προσωπική Συμφωνία:

Η παράσταση που κατέκτησε κοινό και κριτικούς έρχεται στην Κύπρο

Το βραβευμένο έργο «Προσωπική Συμφωνία» του Ρόναλντ Χάργουντ, που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, έρχεται στην Κύπρο μετά τις sold-out παραστάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ένα ρεσιτάλ ερμηνειών επί σκηνής, που ζωντανεύει τις εφιαλτικές μνήμες από τη ναζιστική Γερμανία και τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου,αναβιώνει στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 23 και στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού στις 24 Οκτωβρίου 2019.

Ο Νικήτας Τσακίρογλου σε μια από τις δυνατότερες ερμηνείες της καριέρας του, μαζί με τον Χρήστο Βαλαβανίδη και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη,καθηλώνουν το θεατρόφιλο κοινόμε τη σκηνοθετική καθοδήγησητου Δημήτρη Μυλωνά.

Υπόθεση

Το έργο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, από τα ημερολόγια του σπουδαίου μαέστρου Βίλχελμ Φουρτβένγκλερ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από τους Αμερικανούς, για τη σχέση του με τον Χίτλερ και το Ναζιστικό καθεστώς. Την ανάκριση του αναλαμβάνει ο ταγματάρχης Άρνολντ, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να αποδείξει πως ο μουσικός υπήρξε στέλεχος των Ναζί. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι μηδαμινά, ωστόσο ο Ρόντε, το δεύτερο βιολί της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, θα αλλάξει την τροπή της ανάκρισης, προδίδοντας κρυφές πτυχές του μαέστρου, με αντάλλαγμα την προσωπική του απαλλαγή.

Για πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων:
Ταμείο Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, Τηλ: 25377277, Web:
www.pattihio.com.cy, www.soldoutticketbox.com