75 χρόνια δημοκρατίας στην Ινδία: Ο πρωθυπουργός Μόντι αναλύει τους πέντε πυλώνες εορτασμών


Ένα επετειακό πλάνο 75 εβδομάδων θέτει σε εφαρμογή η Ινδία από τον Αύγουστο του 2021, για να γιορτάσει τα 75 χρόνια από την ίδρυση της δημοκρατίας της χώρας, που θα περιλαμβάνει μία σειρά ενεργειών που θα αναδεικνύουν την εξέλιξη, τη δημοκρατία, την τεχνολογική μεταρρύθμιση αλλά και την ιστορία του έθνους.  

Προεδρεύοντας της πρώτης συνάντησης της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε για την εφαρμογή του επετειακού προγράμματος για τα 75χρονα, ο πρωθυπουργός Μόντι δήλωσε πως ότι η 75η Ημέρα Ανεξαρτησίας θα είναι μια γιορτή του πνεύματος της ελευθερίας των αγώνων αλλά και των θυσιών του λαού μας. «Τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών της ελευθερίας πρέπει να συνεχίσουμε αποφασιστικά προς την εκπλήρωση του οράματός τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο πέντε βασικών πυλώνων που βασίζονται στον αγώνα για ελευθερία, τις ιδέες, τις δράσεις, τα επιτεύγματα αλλά και τις λύσεις σε προβλήματα στα 75 χρόνια ύπαρξης της δημοκρατίας.  Σήμερα, η Ινδία ασχολείται με πράγματα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από λίγα χρόνια. Μέσα από αυτό το ταξίδι των 75 ετών και τη συνεισφορά τόσων πολλών ανθρώπων, η χώρα έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα μέρος στην Ινδία όπου δεν υπήρξαν άνθρωποι που θυσίασαν τη ζωή τους για το έθνος, και έτσι οι ιστορίες τους, που αποτελούν πηγή έμπνευσης, θα βγουν στο φως κατά τη διάρκεια της επετείου των 75 ετών δημοκρατίας.

Τονίζοντας την ανάγκη για συμμετοχή των πολιτών στους εορτασμούς, ο Μόντι  ότι ο κόσμος της Ινδίας αποτελεί τον πυρήνα της δημοκρατίας και της συγκεκριμένης επετείου. «Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά χωρίς τη συμβολή του κόσμου, πάντα μέσα στο πλαίσιο της αποδοχής και του σεβασμού.» Κατόπιν της πρώτης συνάντησης με την επιτροπή (Azadi Ka Amrut Mahotsav)  για τους εορτασμούς ο πρωθυπουργός Μόντι, απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του μέσω της δικής του ραδιοφωνικής εκπομπής Mann Ki Baat, και τους κάλεσε να καταγράψουν ιστορίες από μαχητές της ελευθερίας, που θα αξιοποιηθούν κατά την 75η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ινδίας. «Ο κόσμος πρέπει να μάθει για τις θυσίες των ηρώων του κινήματος της ανεξαρτησίας της Ινδίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Πηγή:  Business-Standard.com