70 χρόνια συνεργασίας CiC και Mercedes-Benz – To παρελθόν συναντά το παρόν και δημιουργεί το μέλλον


Σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εκδήλωση, γεμάτη ιστορία και εξέλιξη, η εταιρεία CiC γιόρτασε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, τα 70 χρόνια αγαστής συνεργασίας της με τη Mercedes-Benz. Μιας συνεργασίας, η οποία άλλαξε άρδην τα δεδομένα στον χώρο της αυτοκίνησης στην Κύπρο.

Με στόχο να αναδείξει την παρουσία της CiC Mercedes-Benz σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας του τόπου, η εταιρεία παρουσίασε στον εκθεσιακό της χώρο στη Λευκωσία, την έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Casts of an Island», την οποία επιμελήθηκε ο συλλέκτης έργων Νίκος Παττίχης. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα γνωστών κύπριων δημιουργών και αποτελεί συνέργεια μεταξύ της τέχνης και του αυτοκινήτου, αφού περιλαμβάνει μοντέλα Mercedes-Benz των τελευταίων επτά δεκαετιών.

Αναφερόμενος στην 70χρονη κοινή πορεία των CiC και Mercedes-Benz, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cyprus Import Corporation, Αλέξης Άννινος, ανέφερε πως η συνεργασία «βασίστηκε στο κοινό όραμα της πρωτοπορίας, της αριστείας, της εξέλιξης και της συνέπειας». Σημείωσε ακόμα ότι «η εταιρική παρουσία της CiC Mercedes-Benz υπήρξε δραστήρια και έντονη, ως ενεργό κομμάτι σε όλες της φάσεις της σύγχρονης ιστορίας του τόπου», δίνοντας την υπόσχεση ότι η CiC Mercedes-Benz θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί.

Η Υπουργός Πολιτισμού Δρ. Βασιλική Κασσιανίδου απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη συγχαίροντας τους συντελεστές της έκθεσης για την οποία δήλωσε, «η συνύπαρξη των έργων τέχνης με ιστορικά μοντέλα της Mercedes μας ταξιδεύουν νοερά στον παρελθόντα χρόνο και ανακαλούν στη μνήμη γεγονότα, ίσως και ανθρώπους, που καθόρισαν την πορεία της χώρας όλες αυτές τις δεκαετίες».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό για όλο τον μήνα Νοέμβριο.