“ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ” – Σάββατο 1η Ιουνίου


ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 21:00

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τα Σαββατόβραδα μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου. Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και καλεσμένους έκπληξη. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Το Σάββατο 1Η Ιουνίου στις 21:00 η εκπομπή ταξιδεύει στη Γιορτή του Τριαντάφυλλου στον Αγρό! Στην παρέα μας οι αγαπημένοι ηθοποιοί Ζωή Κυπριανού, Σοφοκλής Κασκαούνιας και Πανίκος Πιλάλης οι οποίοι δοκιμάζονται στο τραγούδι, τον χορό και το τσιάττισμα με απόλυτη επιτυχία. Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ορμήδειας γεμίζει το πλατό της εκπομπής με παραδοσιακές στολές και τους χορούς του τόπου μας και όπως πάντα οι εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους. Έκπληξη της βραδιάς τα δύο νέα Κυπριακά τραγούδια που έγραψε για τον Αγρό ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ τα οποία θα ακούσουμε να ερμηνεύονται για πρώτη φορά.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ Χ’ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Galinis Production Studio

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γαλήνης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άντρη Γεωργίου