5η διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Πολιτών – Στο επίκεντρο η κλιματική κρίση


Το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, διοργανώνουν συζήτηση με θέμα «Εκπαιδεύοντας την κοινωνία των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Η συζήτηση διεξάγεται στο πλαίσιο του «Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Πολιτών» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022, στις 18:00, στο «Gardens of the Future», στη Λευκωσία (Ελπινίκης 9, 1015 Λ/σία).

Εισαγωγική παρέμβαση στην εκδήλωση θα κάνει η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Κλέλια Βασιλείου και στο πάνελ της συζήτησης θα συμμετάσχουν ο Βουλευτής Λευκωσίας και Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, η Προϊσταμένη της Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κα Αραβέλλα Ζαχαρίου και η κα Νατάσα Χρίστου, αρχιτέκτονας, Sustainability Expert και συνιδρυτής του «Gardens of the Future».

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Πολιτών υπάγεται στις δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε εθνικό επίπεδο για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 και όλες οι διαλέξεις του είναι ανοικτές για το κοινό.  Σκοπός του είναι η διεύρυνση της πρόσβασης των πολιτών στην πληροφόρηση, αλλά και η διαμόρφωση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση νέων προτάσεων που εμβολιάζουν υφιστάμενες πολιτικές σε σχέση με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας.  Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο επιτρέπει στους πολίτες να συμμετάσχουν αποτελεσματικότερα στον δημόσιο βίο, καθώς η πρόσβαση στην πληροφόρηση προάγει τη διαφάνεια, προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και υποστηρίζει την επιστημονική έρευνα.