50 κτίρια της Cyta είναι πιστοποιημένα «πράσινα»


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, στη Λευκωσία, η Cyta ανανέωσε την πιστοποίηση «Green Offices» για 7η συνεχή χρονιά και έγινε ο μοναδικός Οργανισμός στην Κύπρο που το πετυχαίνει για συνολικά 50 στελεχωμένα κτίρια και καταστήματα εξυπηρέτησης πελατών. Η πιστοποίηση προϋποθέτει, ανάμεσα σε άλλα, τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Οργανισμού, την εφαρμογή και τήρηση αυστηρών κριτηρίων που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, νερού και χαρτιού και τη διαχείριση απορριμμάτων. Το πρόγραμμα «Green Offices» διαχειρίζεται η περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA και τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Cyta κ Μιχάλης Ο. Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι πέραν του καταλυτικού της ρόλου στη ψηφιακή μετάβαση της Κύπρου, η Cyta φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην πράσινη και ενεργειακή μετάβαση του τόπου, με την εκπόνηση συγκεκριμένης στρατηγικής για το μέλλον.

Ο CEO του Οργανισμού, κ Αντρέας Νεοκλέους, σημείωσε: «Η πιστοποίηση 50 κτιρίων της Cyta ως Green Offices, αποτελεί επιβράβευση της σκληρής δουλειάς και των ακατάπαυστων προσπαθειών μας. Με την ανάπτυξη στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και με αιχμή́ του δόρατός μας την τεχνολογία, θέλουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για τον Οργανισμό μας, για τον τόπο μας και κυρίως για τη γενιά που θα μας ακολουθήσει».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Cyta τίμησε την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κα Κλέλια Βασιλείου, για την πολύ εποικοδομητική συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της θητείας της. Η Επίτροπος αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Cyta σε θέματα Περιβάλλοντος, σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική διοικητική μέριμνα του Οργανισμού σε σωρεία πρωτοβουλιών, συνεργασιών και δράσεων, σημειώνοντας, παράλληλα, την αναγκαιότητα της ψηφιακής υποστήριξης για ωφέλιμη υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Μπορείτε να βρείτε τα δελτία τύπου της Cyta στο σύνδεσμο: www.cyta.com.cy/pr/pressreleases