«50 άνθρωποι και στιγμές που έγραψαν ιστορία»


«Δυνατό και ειλικρινή σύμμαχο» χαρακτήρισε την ΟΠΑΠ Κύπρου

 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εκφράζοντας τον σεβασμό και την εκτίμησή της στη δημιουργική δράση των ανθρώπων του τόπου μας, η ΟΠΑΠ Κύπρου παρουσίασε σε εκδήλωση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο (Τετάρτη 6 Μαρτίου, 2019)  τη συλλεκτική έκδοση «50 άνθρωποι και στιγμές που έγραψαν ιστορία». Οι στιγμές και τα εν ζωή πρόσωπα που καταγράφονται τιμητικά στις 235 σελίδες της έκδοσης, επιλέγηκαν στη βάση της προσφοράς τους στην Υγεία, τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον και τον Αθλητισμό  τα τελευταία πενήντα χρόνια, εκφράζοντας συμβολικά και την πενηντάχρονη δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου στους αντίστοιχους τομείς.

«Η συνολική δράση που με συνέπεια υιοθετεί διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου, αξιολογώντας στη βάση της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, την καθιστά έναν δυνατό και ειλικρινή σύμμαχο της κυπριακής κοινωνίας και Πολιτείας» τόνισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Χαιρετισμό που μετέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο αεροπλάνο επιστρέφοντας από την Βρετανία. Παρέστη ωστόσο στην εκδήλωση αργότερα, καταφθάνοντας στην αίθουσα, κατευθείαν από το αεροδρόμιο!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την ΟΠΑΠ Κύπρου, τόσο για τη συλλεκτική έκδοση όσο και για την πορεία των πενήντα χρόνων, είτε ως Οργανισμού αρχικά, είτε με τη μετεξέλιξή της ως εταιρείας αργότερα και η οποία όπως είπε «αναγνωρίζεται καθόλα ωφέλιμη για την κυπριακή κοινωνία».

Αίσθηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του Προέδρου του Ομίλου ΟΠΑΠ Καμίλ Τσίγκλερ τόσο για το περιεχόμενο του, όσο και για το γεγονός ότι αναγνώσθηκε από τον ίδιο στην ελληνική γλώσσα! «Μπορούμε με περηφάνια να πούμε ότι ο ΟΠΑΠ είναι πια ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας. Είναι ένα σημείο αναφοράς για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνεισφορά, με καθολική αναγνώριση» είπε ο κύριος Τσίγκλερ, ο οποίος βεβαίωσε ότι «η ΟΠΑΠ Κύπρου θα συνεχίσει να επενδύει στην κοινωνία του τόπου, στηρίζοντας ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της χώρας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, εξέφρασε το σεβασμό του στα τιμώμενα πρόσωπα και στιγμές τονίζοντας ότι: «Η ιστορική αναδρομή της πεντηντάχρονης πορείας της ΟΠΑΠ Κύπρου, όπως καταγράφεται επιγραμματικά στην παρούσα έκδοση, μαρτυρεί ακριβώς τη συνέπεια, την ειλικρίνεια και τη δύναμη με την οποία στήριξε διαχρονικά την κυπριακή κοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις της. Στήριξη που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό,  στην αντιμετώπιση προβλημάτων και αδιεξόδων αλλά και στην προοπτική της δημιουργίας, ατομικά και συλλογικά, σε όλους τους τομείς». Και κατέληξε: Αυτή η προοπτική της δημιουργίας επιβεβαιώνεται με πειστικό τρόπο μέσα από τις πενήντα στιγμές της δράσης του τόπου και των ανθρώπων του, όπως αυτές επιλέγηκαν για να προταχθούν στην ανά χείρας επετειακή έκδοση

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε με επιτυχία η δημοσιογράφος Βίβιαν Κανάρη έγινε και συνοπτική ιστορική αναδρομή της πεντηντάχρονης πορείας της ΟΠΑΠ Κύπρου, από τον δημοσιογράφο Σάββα Κοσιάρη.

Χειροκροτήθηκαν ιδιαίτερα, τόσο ο Πολιτιστικός Όμιλος Διάσταση για το εισαγωγικό του καλλιτεχνικό  πρόγραμμα όσο και οι δημιουργοί Γιώργος Θεοφάνους, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και Δέσποινα Ολυμπίου για τις ερμηνείες τους με τις οποίες ολοκληρώθηκε η εκδήλωση. Την επιμέλεια της συλλεκτικής έκδοσης και της παρουσίασής της είχε ο Οργανισμός ΙΜΗ.