5 τροφές μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πιο εύκολα


Ο ύπνος είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ένας άνθρωπος για να μπορεί να αποδώσει μέσα στην ημέρα και να μπορεί να τα βγάλει πέρα σε όλες τις υποχρεώσεις του, χρειάζεται καθημερινά σύμφωνα με τους ειδικούς, από 7 έως 9 ώρες ύπνο.

Ξέρουμε πως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά αν είσαι πολυάσχολη ή έχεις μικρά παιδιά. Ακόμη όμως και όταν μπορείς να κοιμηθείς τόσες ώρες υπάρχουν φορές που ο ίδιος σου ο οργανισμός δεν συνεργάζεται. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο άγχος, την υπερένταση, σε πολλά πράγματα. Ακόμη και στην ίδια σου τη διατροφή.

Υπάρχουν όμως μερικές τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν.

#1.Φακές

Αυτή η σούπερ τροφή είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που παίζει βασικό ρόλο στον ύπνο. Είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου και πρωτεΐνης που σε βοηθάει να κοιμηθείς μέσα στη νύχτα. Μπόνους: Οι φακές είναι υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ώστε να μπορείς να τις απολαύσεις χωρίς να ανησυχείς για την απόκτηση κιλών.

#2. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν μαγνήσιο, ένα μυοχαλαρωτικό μέταλλο που παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση του ύπνου. Μια χούφτα αμύγδαλα ή μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου πριν ξαπλώσεις μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς.

#3. Μπανάνες

Αυτό το θρεπτικό φρούτο περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που έχει συνδεθεί με την ποιότητα του ύπνου. Προσφέρει επίσης άφθονες ποσότητες μαγνησίου και καλίου. Και τα δύο μέταλλα βοηθούν να χαλαρώσουν οι μύες και μπορούν να σε βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

#4. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει θεανίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη μείωση του στρες και στην προώθηση της χαλάρωσης. Απλά βεβαιώσου ότι το πράσινο τσάι που απολαμβάνεις τη νύχτα πριν ξαπλώσεις είναι χωρίς καφεΐνη, επειδή η καφεΐνη στο κανονικό πράσινο τσάι μπορεί να σε κρατήσει ξύπνιο. Και αυτό δεν το θέλουμε.

#5. Φυστικοβούτυρο

Το αγαπημένο άλειμμα της Αμερικής είναι πλούσιο σε τρυπτοφάνη. Άπλωσε λίγο φυστικοβούτυρο σε μερικά κρακεράκια ολικής αλέσεως, τα οποία παρέχουν υδατάνθρακες που βοηθούν την τρυπτοφάνη να φτάσει στον εγκέφαλο πιο εύκολα.

Πηγή : .philenews.com