5 γυναίκες μιλούν για όσα τις ενοχλούν στους άντρες!


Πόσες φορές έχω πέσει στην συζήτηση ”ότι οι άντρες κάνουν σιχαμερά πράγματα”; Όσες φορές έχεις πέσει πάνω σε selfie της Κim Kardashian. Εκατοντάδες.

Από την άλλη, όσες φορές το συζήτησα αυτό το θεματάκι με άντρες, πάντα θα έχουν μία δικαιολογία να μου πουν ή θα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ. Η κλασική απάντηση που δίνουν είναι, ”γιατί εσείς οι γυναίκες είστε καλύτερες, να πούμε;”. Και πάει κάπως έτσι. Γι αυτό σήμερα καταλήξαμε σε αυτό το θέμα.

Ένα πράγμα έχω να πω: Όταν έστειλα το email στις αξιότιμες συναδέλφους μου για να πουν την άποψη τους (γιατί δεν τη λέμε μόνο στο #AskLadyLike), σε δέκα λεπτά είχα πάνω από πέντε απαντήσεις. Τόσο γρήγορα. Συνήθως μπορεί και να πάρει μια ολόκληρη ημέρα να απαντήσουμε. Αυτή την φορά όμως το θέμα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Σάββια ”τρελαίνεται” όταν δεν σκουπίζονται
Δεν γίνεται να πηγαίνεις στην τουαλέτα να κάνεις τσίσα και μετά να μην παίρνεις λίγο χαρτί τουαλέτας να σκουπιστείς. Αδύνατον. Τι τους στοιχίζει δηλαδή; Το ένα κλάσμα του δευτερολέπτου που θα πάρουν το χαρτί ή προσπαθούν να κάνουν οικονομία στο κωλόχαρτο; Και μετά σου λένε, τι πειράζει; Τι εννοείς, τι πειράζει; Τα πιτσιλίζεις πέρα δώθε στο σώμα σου και στην τουαλέτα και είναι εντάξει; Για σε παρακαλώ, να βάλουμε κάποια όρια.

Η Μαριέτα έχει θέμα με τα σφουγγάρια. Δεν είναι όλα για την ίδια χρήση, καλέ
Κεφάλαιο σφουγγαράκια καθαρισμού. Δυστυχώς, δε κυκλοφορούν στο εμπόριο με ενδείξεις όπως “ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΙΑΤΑ” και έτσι έχω έρθει αντιμέτωπη με το θέαμα ο αγαπημένος μου να καθαρίζει τα παπούτσια του με το σφουγγάρι που πριν έλιωνα στη λάντζα. Δε ρώτησα ποτέ αν το χε ξανακάνει. Απλά από τότε, όποιος μπαίνει στην κουζίνα ακούει την ενημέρωση “το ροζ το σφουγγάρι είναι για τα πιάτα” και την παράκληση “σε παρακαλώ μην πλένεις, θα το κάνω εγώ”.

Η Ναταλί δεν αντέχει την αποχή από το μπάνιο
Νομίζω πως μπορώ να τα ανεχτώ όλα, σχεδόν κάθε σιχαμερή συνήθεια ενός άντρα. Ένα πράγμα μόνο δεν αντέχω: την αποχή από το μπάνιο. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται συχνά σε φάσεις “λιωσίματος”, συνήθως δηλαδή σε πολυήμερο προγραμματισμένο hang out με φίλους για raid στο Play Station. Δε λέω, να παίξετε, να φάτε πίτσες, να παίξετε jenga με τα κουτιά του delivery στο σαλόνι. Καμία αντίρρηση επ’ αυτού. Πλυθείτε όμως, μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία, δέκα λεπτάκια παίρνει.

Η Δέσποινα γίνεται έξω φρενών όταν δεν πλένουν τα χέρια τους
Τα χέρια ρε παιδιά. Τα χέρια. Με αυτόν τον καημό θα πάω. Πηγαίνουν τουαλέτα, κάνουν τη δουλειά τους και βγαίνουν σαν κύριοι. Υπάρχει ένα ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ κουμπιού παντελονιού και χερουλιού πόρτας που κατά κανόνα παραλείπεται. Λες και φοβούνται να μην τους φύγει η βάφτιση. Το νερό και το σαπούνι δεν το πλησιάζουν. Θέλω να μου δοθεί μία απάντηση. Γιατί δεν πλένουν τα χέρια τους μετά την επίσκεψη στο μπάνιο. Άσε που μετά είναι φαύλος κύκλος. Κάνουν χειραψία, πιάνουν ποτήρια, κινητά, πληκτρολόγια και διασπείρουν τα μικρόβιά τους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η Βασιλική θέλει να ξεχωρίζουν τα λερωμένα από τα καθαρά ρούχα
Εμένα πάλι μ’ ενοχλεί όταν οι άντρες βάζουν τα ρούχα τους μέσα στη ντουλάπα ενώ τα έχουν φορέσει έστω και μια φορά. Τι είναι αυτό στο μικρό τους μυαλουδάκι που τους ωθεί να τα κρεμάσουν δίπλα στα καθαρά, ευωδιαστά ρούχα που με τόσο κόπο έχουμε περιποιηθεί;; Να είναι η αφηρημάδα τους, η επιπολαιότητα ή η βλακεία; Δε θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να εφαρμόζουν το ίδιο τελετουργικό και αλλού…

Πηγή: ladylike.gr
Της Σάββιας Σιάτη