4ο Cyprus International Performance Art Festival 2016


”New Synchronicities: (no)one’s action, everyone’s celebration”

Το 4ο Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Νίκος Κουρούσιης, στο Μεταλλείο Κοκκινοπεζούλας (Κόκκινη Λίμνη) και στο Μεταλλείο Κοκκινογιάς στο Μιτσερό στις 11 & 12 Ιουνίου 2016, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει έναν συνδιασμό από μοναδικά φυσικά τοπία και Live Performances.

Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) είναι ένα θεματικό φεστιβάλ το οποίο στην 4η του έκδοση επικεντρώνεται στα site-specific και στα site-sensitive performance. Αυτό το χρόνο το φεστιβάλ έχει τον τίτλο “New Synchronicities: (no)one’s action, everyone’s celebration” και στοχεύει να κτίσει Νέες Συγχρονικότητες και αντιλήψεις εμπνευσμένες από τη φύση ενόσω θέτει ερωτήματα για την ανθρώπινη μας υπόσταση.

Πριν από το κυρίως δρώμενο η ιδρύτρια και επιμελήτρια του CIPAF, Χριστίνα Γεωργίου, θα καθοδηγήσει 7ήμερο εντατικό εργαστήριο προς τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Το εργαστήρι θα λάβει χώρα στις τοποθεσίες του φεστιβάλ με σκοπό τη δημιουργία νέων έργων performance art, που η σύλληψή τους αντλείται από το σκεπτικό του φετινού φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει Live Performances, Προβολές, το CIPAF Study Room και άλλες δραστηριότητες για το κοινό στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος Νίκος Κουρούσιης.

Η ομάδα του CIPAF έχει επιλέξει 11 καλλιτέχνες, μετά από ένα διεθνές Ανοικτό Κάλεσμα, για να λάβουν μέρος στο φεστιβάλ και να δημιουργήσουν την φετινή του έκδοση:

Καλλιτέχνες
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Κύπρος
JOSE´ ARISPE Βολιβία
MARINA BARSY JANER & ISIL SOL VIL Πουέρτο Ρίκο & Καταλονία
CHRISTIAN BUJOLD Καναδάς
RIA HARTLEY Αγγλία
OLGA KOSMANIDZE Ρωσία
ΆΝΤΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ Κύπρος
MARTA LODOLA Ιταλία/Γερμανία
MARTINA MARINI MISTERIOSO Ιταλία
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΡΑΜΠΑΣ Ελλάδα

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.cipafestival.com