4 Τρόποι να επαναφέρετε την ηρεμία στην καθημερινότητά σαςΣε χαλεπούς καιρούς, η ψυχική υγεία πρέπει να γίνει προτεραιότητα.

Σε ένα κόσμο που φλέγεται, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, η ανάγκη για επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων, για επαναφορά της ισορροπίας, και για ηρεμία είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Συνήθως οι άνθρωποι, διαλέγουμε να επενδύσουμε σε αυτή την ηρεμία κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Τι γίνεται όμως όταν αυτό δεν είναι αρκετό, και η ψυχική κούραση χτυπάει στο πιο βαθύ κομμάτι της προσωπικότητάς μας; Τί γίνεται όταν γύρω μας επικρατεί ένα χάος, είτε μέσα από τα κοινωνικά διλήμματα, την παγκόσμια υγειονομική κρίση αλλά και την κλιματική αλλαγή που προκαλεί καταστροφές, με μόνιμες συνέπειες; Πώς μπορούν τα άτομα να διαχειριστούν τέτοιου είδους ερεθίσματα που πράγματι αλλάζουν κατά πολύ την ιδέα της ισορροπίας που έχουμε στο μυαλό μας;

Η αλήθεια κρύβεται σε μια «επίπονη» κατά τα αλλά διαδικασία, που απαιτεί από τα άτομα να επανασυγκεντρώσουν την θετική τους ενέργεια και να καταφέρουν να έρθουν κοντά με τα πραγματικά θέλω, την υγιή ισορροπία, και την απλότητα των συνθηκών που στο τέλος θα προσδώσουν την επιθυμητή ηρεμία.

Εδώ θα βρείτε 4 τρόπους τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε, ως βήμα για την επαναφορά στην πραγματικότητα, και την εξισορρόπηση της καθημερινότητάς σας.

1. Δείτε τη «μεγάλη» εικόνα:

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά στις περισσότερες συνθήκες, τα άτομα μειονεκτούν στο να αντιληφθούν και να ζυγίσουν τα πράγματα αντικειμενικά (ως 3ο πρόσωπο). Με αποτέλεσμα να αναλώνουν τις σκέψεις τους στο τι θα μπορούσαν να κάνουν ως μονάδες, στα δικά τους λάθη, προσωποποιώντας την συνθήκη. Για να επέλθει ηρεμία, πρέπει να συμβαίνει η υγιής αυτοκριτική, εκείνη που ναι μεν θα οδηγεί το άτομο στην κατανόηση των συνθηκών που τον επηρεάζουν, όμως θα το αφήνει να αντιληφθεί εις βάθος και τις ευθύνες των υπολοίπων.

2. Βρείτε την ελπίδα:

Βάλτε στόχους, μικρούς και μεγάλους, βρείτε το «χρυσό κλειδί» που θα ανοίξει τις πόρτες της ισορροπίας, θα καταφέρει να ξεκλειδώσει τα μπλοκαρισμένα από τη ρουτίνα και τις ευθύνες συναισθήματά σας, και θα επαναφέρει στον ψυχισμό σας την ικανοποίηση της επένδυσης σε κάτι καλύτερο.

3. «Αποτοξίνωση»:

Από το διαδίκτυο, τους τοξικούς ανθρώπους/συνθήκες, τα «πρέπει», και όλα όσα σας βαραίνουν. Δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να παύσει τις τοξικές συνθήκες που βάλλουν εναντίων του ψυχισμού του, επενδύοντας στην αποσιώπηση τέτοιων «φωνών» που στο τέλος- τέλος αποδεικνύονται δηλητήριο.

4. Απολαύστε την ησυχία:

Καμιά φορά πιστεύουμε πως όταν το άτομο βρεθεί μόνο του, ριγμένο στις σκέψεις και τις βλέψεις του, μοιάζει μοναχικό. Από την άλλη, η ησυχία, δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να φοβόμαστε. Αντιθέτως, αν μάθετε να εκτιμάτε τον λιγοστό χρόνο που έχουμε χωρίς αλληλεπίδραση (κινητά, δουλειές, οικογένεια, φίλοι κ.ά.), τότε θα μπορέσετε να δείτε με καθαρά μάτια όσα σας προβληματίζουν, παίρνοντας το απαραίτητο θάρρος για να τα καταπολεμήσετε. Εξάλλου, οι κυριότερες αποφάσεις στη ζωή των ατόμων πρέπει να αξιολογούνται και να επιλέγονται μόνο από το ίδιο. Η ηρεμία της ψυχής, επέρχεται μόνο μέσα από την θέληση για αλλαγή και καλυτέρευση των συνθηκών.

Πηγή : must.com.cy