3ο Cyprus Forum Inclusivity: Για μια πιο ανοικτή και δίκαιη κυπριακή κοινωνία


3ο Cyprus Forum Inclusivity: Για μια πιο ανοικτή και δίκαιη κυπριακή κοινωνία

Θέλοντας να δώσει το στίγμα της περιεκτικότητας και της συμπερίληψης, το Cyprus Forum, το μεγαλύτερο ανεξάρτητο συνέδριο παραγωγής πολιτικής στην Κύπρο, έρχεται για τρίτη χρονιά στις 29-30 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

 

Κάτω από τον γενικό τίτλο ‘Inclusivity’, πραγματοποιείται το 3ο Cyprus Forum, με ομιλητές σημαντικές προσωπικότητες, όπως η Ευρωπαία Επίτροπος Dubravka Šuica, ο Noam Chomsky, o πρώην Πρόεδρος της Κολομβίας Juan Manuel Santos και ο κοινωνιολόγος ακαδημαϊκός του Yale Nicholas Christakis.

Όπως ανέφερε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος του Cyprus Forum, Νικόλας Κυριακίδης σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, «στο φετινό Cyprus Forum, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα της περιεκτικότητας και της συμπερίληψης. Θέλουμε να πιέσουμε και εμείς με τον τρόπο μας προκειμένου η κυπριακή κοινωνία να γίνει πιο ανοικτή και κοινωνικά δίκαιη». Όπως είπε θα συζητηθεί πληθώρα θεμάτων που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία. Συγκεκριμένα, πέραν από το θέμα της διαφορετικότητας, στα panels θα συζητηθούν ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στις έξυπνες πόλεις, την ηλεκτρική κινητικότητα, την ευθανασία, την τεχνητή γονιμοποίηση, την συμμετοχική εκπαίδευση, την κυκλική οικονομία και άλλα». Τόνισε ακόμη, ότι ένας από τους βασικούς στόχους της φετινής διοργάνωσης αποτελεί και η περεταίρω εμπλοκή και συμμετοχή Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας, με συζητήσεις που θα αφορούν πρακτικά θέματα που απασχολούν και τις δύο κοινότητες.

Επιπλέον, μία από τις καινοτομίες του φετινού συνεδρίου είναι η ανάθεση όλων των συζητήσεων σε καταξιωμένους οργανισμούς και ερευνητικά κέντρα, με αποτέλεσμα όλες οι συζητήσεις να διεξάγονται σε ένα επιστημονικό υπόβαθρο και επίσης να ευνοείται και η συνέχιση της προσπάθειας για υλοποίηση των εισηγήσεων από τον κάθε οργανισμό ξεχωριστά, όπως το Γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το CMMI, το CIM, το CYENS, το PRIO, το Hellenic Observatory του LSE, το ELIAMEP και την World Bank.

Στο 3ο Cyprus Forum θα μιλήσουν ο γνωστός αμερικανός διανοούμενος, πολιτικός ακτιβιστής Noam Chomsky (διαδικτυακά), η Ευρωπαία Επίτροπος Dubravka Šuica, oι Ευρωβουλευτές Νιαζί Κιζίλγιουρεκ  και Στελιος Κυμπουρόπουλος, η πρώτη Κύπρια αναλογική αστροναύτης Ελένη Χαρίτωνος, ο Nicholas A. Christakis Καθηγητής  Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Yale, ο Daniel A. Effron Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο London Business School, η σεφ, ιδιοκτήτρια εστιατορίου και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Asma Said Khan, η Καθηγήτρια Πληροφορικής στο  University College Dublin (UCD) Ελένη Μαγγίνα, ο Πρέσβης και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Σλοβακικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη Dr Michal Mlynar και η Άντρια Ζαφειράκου, της οποίας απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης δασκάλας του κόσμου για το 2018.

Το Cyprus Forum διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό οργανισμό Oxygono, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum). Μπορείτε να δείτε την draft agenda, τα side events, να κλείσετε εισιτήριο καθώς και άλλες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φετινού συνεδρίου http://2022.cyprusforum.cy/.