34οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου Μια γιορτή θεάτρου!


2 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2023

Με ανανεωμένο κέφι, μεράκι, τόλμη και φαντασία, εκατοντάδες μαθητές ανά το Παγκύπριο, ανεβαίνουν ξανά στη σκηνή, σε 61 παραστάσεις φέτος, στο πλαίσιο των 34ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου, από τις 2 Μαρτίου μέχρι και τις 2 Απριλίου 2023.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.  Σε αυτούς, καλούνται όλα τα σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Γυμνάσια και Λύκεια, να λάβουν μέρος με ένα θεατρικό έργο της επιλογής τους, ανεβασμένο από ομάδα μαθητών με την υποστήριξη καθηγητών από το δυναμικό του σχολείου τους.

Για το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, οι αγώνες αποτελούν μια τεράστια γιορτή θεάτρου, που γίνεται κάθε Άνοιξη, και που μοιάζει με την εποχή αυτή του χρόνου, αφού τα παιδιά, μοιάζουν να ανθίζουν ανακαλύπτοντας τη δημιουργικότητα και τα ταλέντα τους, μαθαίνοντας να λειτουργούν στην ομάδα, με πειθαρχία, φροντίδα για κάθε άλλο μέλος της ομάδας, ελευθερία και ενεργό συμμετοχή.

Οι παραστάσεις δεν είναι υπόθεση των λίγων σε κάθε σχολείο, αφού ολόκληρη η σχολική κοινότητα και οι γονείς εμπλέκονται για να στηρίξουν το ανέβασμα και την προβολή της παράστασης.

Είτε έχετε σχέση με τα σχολεία, είτε όχι, η παρακολούθηση αυτών των παραστάσεων είναι μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορείτε να έχετε, απολαμβάνοντας νέους ανθρώπους να ανακαλύπτουν τον καλύτερο δημιουργικό τους εαυτό.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου συνδιοργανώνονται από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Υποστηρικτής: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ