3 Τρόποι Για Να Ζεις Την Κάθε Σου Ημέρα Με Νόημα


Η ζωή τρέχει κι εσύ δεν θα είσαι εδώ για πάντα.

Έχεις όνειρα, ελπίδες, φόβους, ανησυχίες. Ίσως ακόμα προσπαθείς να βρεις το νόημα της ζωής σου. Στον κόσμο του σήμερα, συχνά ακούς ότι πρέπει να κάνεις αυτό που αγαπάς, αλλά και το πόσο σημαντική είναι η ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αφενός πρέπει να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και αφετέρου να βρίσκεις τον χρόνο να ασχολείσαι και με πράγματα εκτός δουλειάς.

Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο αυτά είναι πολύ πιο εύκολο να τα λες, παρά να τα κάνεις. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Είτε κάνεις εκπτώσεις στον μισθό σου για να ακολουθήσεις τα όνειρά σου, είτε μένεις κολλημένος σε μία δουλειά που δεν σε γεμίζει γιατί φοβάσαι να ρισκάρεις.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι πρέπει η ζωή σου να έχει ένα νόημα. Στο βιβλίο του “Man’s Search for Meaning”, ο ψυχίατρος Viktor Frankl σημειώνει ότι η αναζήτηση του νοήματος είναι αυτή που θα σου δώσει κίνητρο και πως το νόημα της ζωής σου πρέπει να είναι συγκεκριμένο. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό; Και πόσο διατεθειμένος είσαι να το αναζητήσεις;

Τα 3 βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να ζήσεις μία ζωή με νόημα:

1.Υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι η ζωή είναι μικρή

Φυσικά το ξέρεις ότι δεν θα ζήσεις για πάντα. Πόσο συχνά όμως το θυμάσαι; Προσπάθησε να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι δεν θα είσαι εδώ για πάντα. Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό κίνητρο που θα σε βοηθήσει να αναλάβεις δράση.

Πρόσφατη έρευνα το επιβεβαιώνει. Γι’ αυτό σκέψου τι θέλεις και ποιος θέλεις να είσαι. Δώσε σημασία στα θέλω σου, στο παρόν και στα άτομα γύρω σου. Η ουσιαστική επαφή και παρουσία θα δώσει ένα νόημα στην καθημερινότητά σου. Γι’ αυτό ξεκίνα από αυτά.

2.Κάνε μικρά βήματα και παρατήρησε την ικανοποίηση που σου προσφέρουν

Δεν χρειάζεται να παρατήσεις τα πάντα για να βρεις το νόημα της ζωής σου και σίγουρα η βιασύνη δεν είναι η καλύτερη λύση. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι απλά να ξεκινήσεις να κάνεις κάτι – ό,τι και αν είναι αυτό. Ακόμα και ένα πολύ μικρό βήμα είναι πάντα πολύ καλύτερο από το τίποτα. Αν για παράδειγμα, σου αρέσει να γράφεις, γιατί δεν δοκιμάζεις να φτιάξεις ένα blog; Αν θέλεις να προσφέρεις, δοκίμασε να γίνεις εθελοντής κάπου. Κάνε μικρά βήματα και ασχολήσου με πράγματα που σε γεμίζουν και δίνουν στην ζωή σου χαρά και νόημα.

3.Αναγνώρισε το νόημα που ήδη υπάρχει

Στην προσπάθειά σου να γίνεις καλύτερος, συχνά δεν δίνεις σημασία σε καθετί καλό που υπάρχει γύρω σου κι έτσι δεν είσαι ποτέ παρών στην στιγμή. Κοίταξε γύρω σου. Σκέψου τι υπάρχει ήδη στην ζωή σου, είναι σημαντικό και αξίζει να του αφιερώσεις τον χρόνο σου. Αν αρχίσεις να δίνεις σημασία στα σημαντικά, σιγά σιγά θα αλλάξεις την κοσμοθεωρία σου. Από εσένα τον ίδιο εξαρτάται το πώς θα ζήσεις την ζωή σου και το αν έχει η ζωή σου θα έχει κάποιο νόημα. Να θυμάσαι ότι ο χρόνος τρέχει. Γι’ αυτό άρχισε από σήμερα κιόλας να ζεις την ζωή που θέλεις.

Πηγή : Thrive Global greece