3 λόγοι για τους οποίους η γυμναστική είναι η καλύτερη ταχυθεραπεία


Μάθε πώς μπορείς να αναρρώνεις ταχύτερα και να αρρωσταίνεις λιγότερο σύμφωνα με έρευνες.

Σε ενοχλεί ο λαιμός σου; Σε ταλαιπωρεί πάλι ένα κρύωμα; Είσαι ένα βήμα πριν αρρωστήσεις; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι αθλητές δεν αρρωσταίνουν συχνά ή γιατί αναρρώνουν πολύ πιο γρήγορα από εσένα; Η απάντηση είναι απλή: γιατί προπονούνται καθημερινά!

Αν αναζητάς λοιπόν ένα «φάρμακο» που δρα άμεσα και αν θέλεις να αρρωσταίνεις λιγότερο αλλά και να αναρρώνεις ταχύτερα, ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι.

3 λόγοι που η γυμναστική είναι το φάρμακό σου

1.Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Πρόσφατη έρευνα στην Αμερική έδειξε πως 20-30 λεπτά άσκησης την ημέρα, μειώνουν τις πιθανότητες ενός κρυολογήματος κατά 50%. Αντίστοιχα δεκάδες έρευνες υποστηρίζουν πως η άσκηση βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού γιατί προκαλεί αλλαγές στα αντισώματα και στα λευκά αιμοσφαίρια που αποτελούν τα κύτταρα που καταπολεμούν τις ασθένειες. Λόγω της γυμναστικής, τα αντισώματα κυκλοφορούν στον οργανισμό πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να ανιχνεύουν τις ασθένειες πολύ πιο γρήγορα. Συνεπώς ο οργανισμός αντιλαμβάνεται την ίωση άμεσα και την καταπολεμά μειώνοντας τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε.

20-30 λεπτA Aσκησης την ημEρα μειΩνουν τις πιθανΟτητες ενΟς κρυολογΗματος κατΑ 50%.

2.Καταπολεμά το στρες

Σύμφωνα με έρευνεςτο στρες και η άσκηση είναι αντιστρόφως ανάλογα. Δηλαδή το στρες μειώνεται όσο αυξάνεται η άσκηση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η άσκηση μειώνει την έκκριση των ορμονών του στρες και συγκριμένα της κορτιζόλης, της ορμόνης που βοηθάει τον οργανισμό να ανταποκριθεί στο άγχος και το στρες. Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης μας κάνουν πιο ευάλωτους σε ιογενείς λοιμώξεις. Η γυμναστική από την άλλη καταπολεμά τους στρεσογόνους παράγοντες και κατά συνέπεια μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών που οι ίδιοι προκαλούν.

3.Μειώνει τους αυξημένους δείκτες υγείας

Η άσκηση δεν βελτιώνει μόνο τη μυϊκή δύναμη χαρίζοντας ένα καλλίγραμμο σώμα, αλλά βοηθά σημαντικά και στη ρύθμιση των δεικτών υγείας σε φυσιολογικά επίπεδα καθώς ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με μια ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνει την «κακή» (LDL) χοληστερίνη αυξάνοντας παράλληλα την «καλή» (HDL) και διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων σύμφωνα με επίσημες συστάσεις γιατρών και νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και της Mayo Clinic. Τέλος, σύμφωνα με το Copenhagen University στη Δανία η άσκηση φαίνεται πως οφελεί το καρδιαγγειακό σύστημα ακόμα και των παχύσαρκων.

Συμβουλεύσου λοιπόν τον γιατρό και τον γυμναστή σου για το είδος και τον βαθμό της άσκησης που σου ταιριάζει, ξεκίνα γυμναστική και «πιες το φάρμακό σου» στην υγειά σου!

Πηγή : Thrive Global Greece