2019 ΚΙΝΑ-ΚΥΠΡΟΣ, Εκπαιδευτικό Συνέδριο


Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργάνωσαν διήμερο εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα “2019 ChinaCyprus Conference on Education Challenge and Response: Teachersand PrincipalsProfessional Developments”. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 1- 2 Νοεμβρίου 2019, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση διαφόρων θεματικών που αφορούν την επαγγελματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Ομιλητές στο συνέδριο ήταν ακαδημαϊκοί από το Beijing Institute of Education, το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, απηύθυναν ομιλίες ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητής Ιωάννης Γιαπιντζάκης, ο Αντιπρόεδρος του Beijing Institute of Education, Καθηγητής Tang Fenglin, ο Πολιτικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κίνας, κ. Wang Shen και ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ. Λούης Κυπριανός, την ομιλία του οποίου ανέγνωσε ο Δρ. Αντρέας Παπαστυλιανού, Προϊστάμενος Ειδικής Εκπαίδευσης στη Μέση Εκπαίδευση.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν Πρυτάνεις άλλων Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας , Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί, καθώς και προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.