Ολοκληρωμένες προϊοντικές και ψηφιακές λύσεις για βιώσιμη επιχειρηματικότητα από τη Vivechrom


Σειρά σεμιναρίων με θέμα «Εξερευνώντας την επικείμενη εξέλιξη των Πράσινων κατασκευών», διοργάνωσαν με επιτυχία η Vivechrom και τα Chakarian Colour Centres.

Στα σεμινάρια, που διεξήχθηκαν στις 4, 5, και 6 Ιουνίου σε Λευκωσία και Πάφο, η Vivechrom ανέπτυξε την προσέγγισή της στη Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα, με ολοκληρωμένες προϊοντικές και ψηφιακές λύσεις για τον κατασκευαστικό τομέα.

H εισηγήτρια των σεμιναρίων, Μαρίτα Νουβέλογλου, Civil Engineer, Vivechrom New Channel Development Manager, αναφέρθηκε στην επίτευξη της βιωσιμότητας με προηγμένα χρώματα Vivechrom και καινοτόμες τεχνολογίες για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες από τοίχο, ξύλο και μέταλλo με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Δόθηκε έμφαση στην πιστοποίηση και τα πρότυπα Green Building, καθώς και στους διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην πιστοποίηση Πράσινων Κτιρίων LEED & BREAM, για την προώθηση της βιωσιμότητας στον κατασκευαστικό τομέα.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν επίσης για τις καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες Vivechrom Visualizer app και Vivechrom Expert app. Πρόκειται για επαγγελματικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για την οπτικοποίηση και προσομοίωση του χρώματος στο χώρο, με προτάσεις χρωματικών συνδυασμών και οργάνωση των project, προσφέροντας ευκολία στη λήψη αποφάσεων.

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση για τη χρήση του BIM, plugins Vivechrom χρωματικών παλετών για την ψηφιακή αναπαράσταση στα κτίρια.

Τα σεμινάρια αυτά αποσκοπούν στο να ενδυναμώσουν τους συνεργάτες επαγγελματίες του κλάδου της Vivechrom και I&C Logistics, με γνώσεις και εργαλεία στην καθημερινή επιχειρηματική πρακτική και στις κατασκευαστικές δραστηριότητες.

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και διάδραση αρχιτέκτονες, ελαιοχρωματιστές, πολιτικοί μηχανικοί, εργολάβοι και άλλοι επαγγελματίες.