14ο Cyprus Rialto World Music Festival Οι Havana Noche φέρνουν στην Πλατεία Ηρώων την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και το πάθος της λατινοαμερικανικής μουσικής!


Μία εξαμελής μπάντα που συγκεντρώνει την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και το πάθος της λατινοαμερικανικής μουσικής. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2014 στη Λεμεσό και απαρτίζεται από μουσικούς από την Κούβα, την Κολομβία και την Κύπρο με εμπνευστή τον Κωνσταντίνο Πάουρο.

Το γκρουπ δημιουργήθηκε με σκοπό να παίζει κουβανέζικη αυθεντική μουσική με Λατινοαμερικάνους που ζουν στην Κύπρο αλλά και Κύπριους μουσικούς. Στην πορεία εξελίχθηκε στην σημερινή τουμορφη, ερμηνεύονταςκατά κύριο λόγο ορχηστρική λάτιν jazz, παραμένοντας πίστο στους κουβανέζικους ρυθμούς – το soncubano, τη salsa και το chachacha.

Το σχήμα θα ερμηνεύσει στη συναυλία του Rialto World Music Festival κομμάτια των Βuena Vista Social Club, DizzyGillespie, PonchoSanchez, ChuchoValdez.

Μουσικοί

Κωνσταντίνος Πάουρος: τιμπάλες, ντραμς, φωνή

Μιχάλης Μιχαήλ: τρομπέτα

Αlex Εdward Rodriguez: πιάνο, φωνή

Κώστας Χαλλούμας: μπάσο, φωνή

Alejandro Gonzalez: κόνγκας, κρουστά, φωνή

Special guest – Pedro Son Caliente: φωνή

Ο ιδρυτής των Havana Noche Κωνσταντίνος Πάουρος γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1976 και σε ηλικία 12 χρόνων ξεκίνησε να παίζει κρουστά. Tο 1997 συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές στην Αθήνα με ειδικότητα στη Latin- Jazz, ενώ το 2005 πηγαίνει στην Κούβα και ολοκληρώνει τις σπουδές του στα κρουστά με εξειδικευμένους καθηγητές στην ΑφροΚουβανέζικη μουσική. Έχει συνεργαστεί με επώνυμους μουσικούς όπως οι Διονύσης Σαββόπουλος,Παντελής Θαλασσινός, Λάκης Χαλκιάς, Κώστας Μακεδόνας,Γιώτης Κιουρτσόγλου,Δημήτρης Μπάσης, Χρήστος Νικολόπουλος κ.α. Είναι επίσης ενεργό μέλος σε πολλές μουσικές ομάδες όπως το Cuba Tropical, Funky Busines, Methexis, Havana, Vitral, Melijazz κι έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Κύπρο την Ελλάδα, την Αγγλία, το Ισραήλ κ.ά.

Πλατεία Ηρώων,  Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, ώρα 21:00, Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: 77 77 77 45www.cyprusrialtoworldmusic.com, www.rialto.com.cy

Θεσμικός Χορηγός: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Χορηγοί: Υφυπουργείο Τουρισμού, Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, ΟΠΑΠ

Με τη συνεργασία: Δήμος Λεμεσού, Κοινοτικό Συμβούλιο Λόφου, Windcraft Loud

Τεχνική Στήριξη: Event Pro

Χορηγός Φιλοξενίας: Ξενοδοχείο Πεύκος

Χορηγοί Επικοινωνίας: Κανάλι 6, ΡΙΚ, Εφημερίδα Λεμεσός, Vestnik Kipra, In Prima, Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού

Μέλος: Forum of Worldwide Music Festivals

ΔιάκρισηEFFE Label 2019 -2020