ZUMBI “Ελπίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν να δουν ότι αγαπώ πραγματικά τον Θεό και τους ανθρώπους”


Συνέντευξη στη Μάριαν Νικολάου

  • Dimitri, ελπίζω να είσαι πραγματικά καλά. Ποια είναι η λιγότερο αναμενόμενη πρώτη ερώτηση που θα μπορούσες να ακούσεις;

Κάποιοι φίλοι μου,  αν με πετύχουν και έχουν να με δουν καιρό ρωτάνε  “τι συνέβη σε όλα σου τα μαλλιά”, βλέπετε παλιά είχα μαλλί αφάνα.

  • Οι περισσότεροι άνθρωποι σε θεωρούν σαν ένα αφοσιωμένο μουσικό του trip hop, έχεις υπέροχη εικόνα και μοναδικό στυλ, αλλά πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου;

Θεωρώ τον εαυτό μου ως καλλιτέχνη που θέλει απλώς να κάνει υπέροχη μουσική που περνάει κάποιο μήνυμα και ότι γενικά έχω συμπόνια.

  • Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της δημόσιας εικόνας σου και του πραγματικού σου εαυτού;

Ο κόσμος νομίζει ότι είμαι πολύ σοβαρός. Εμένα όμως μου αρέσει πολύ να γελάω και να χορεύω.

  • Κανένας σταρ του trip hop δε φαίνεται να σου μοιάζει. Λοιπόν, ποιος ήταν το πρότυπό σου;

Ελπίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν να δουν ότι αγαπώ πραγματικά τον Θεό και τους ανθρώπους.

  • Χρησιμοποιείς γενικά αυτά τα τεχνάσματα του trip hop, αλλά και μερικά πιο ήπια και ευαίσθητα φωνητικά… γενικά είσαι ένας ξεχωριστός τραγουδιστής. Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες επιρροές σου  και πιστεύεις ότι θα ακουγόσουν πραγματικά διαφορετικός εκτός του concept των Zumbi;  Πραγματικά πιστεύω ότι θα μπορούσες εύκολα να γίνεις και τέλειος ποπ τραγουδιστής!

Λατρεύω όλα τα είδη μουσικής, αγαπώ τους τραγουδιστές με συμπόνια στο τραγούδι τους, ακούω πολλούς τραγουδιστές, συνθέτες, όπως και folk μουσική. Τα φωνητικά πρέπει να με αγγίξουν. Ξεκινήσαμε το νέο μας άλμπουμ και θα δείτε μια άλλη πλευρά μου εκεί (γελάει).

  • Φαίνεται ότι διασκεδάζεις πραγματικά στη μπάντα των  Zumbi , αλλά αν επρόκειτο να διασκευάσεις άλλα τραγούδια, ποια θα ήταν αυτά;

Λατρεύω τους Roxy Music, όπως επίσης λατρεύω τη φωνή του Bryan Ferry, είναι τόσο όμορφη.

  • Τι κάνεις καθημερινά, εκτός μουσικής;

Κάνω πολλή επιπλέον δουλειά σε ταινίες/τηλεοπτικές εκπομπές και πηγαίνω πολύ στην εκκλησία. Προσπαθώ να είμαι ταπεινός όλη την ώρα.

  • Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια στο νέο σας άλμπουμ είναι το νέο βίντεο κλιπ για το “25 Fires” και φαίνεσαι πραγματικά φοβερός σε αυτό. Μίλησέ μας λοιπόν και για αυτό!

Μου άρεσε το τραγούδι των Queen που ήταν σκοτεινό και φαίνονταν μόνο τα πρόσωπά τους. Ήθελα να ξεχωρίζουν μόνο οι στίχοι και τα πρόσωπά μας. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα και μετά άφησα αυτούς που έφτιαξαν το βίντεο να κάνουν τα υπόλοιπα.

  • Μίλησέ μας για τη σύνθεση της μπάντας σας αυτές τις μέρες. Θα ψάξετε για περισσότερους μουσικούς;

θα ψάξουμε για νέο ντράμερ και μπασίστα. Για την ώρα,  είμαστε στη μπάντα οι παραγωγοί Jerry (κιθαρίστας) και Jason (πλήκτρα) που γράφουν τη μουσική και εγώ που κάνω τη στιχουργική.

  • Και τι μπορούν να περιμένουν οι θαυμαστές σας σχετικά με το setlist και τις ζωντανές εμφανίσεις από εσάς;

Σίγουρα, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πολύ προσωπικό.  Αφού τελειώσουμε το επόμενο άλμπουμ μας, θέλουμε να επικεντρωθούμε στις περιοδείες.

  • Dimitri, ήταν χαρά μου που μίλησα μαζί σου. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το νέο άλμπουμ και το συγκρότημα. Και ας κρατήσουμε επαφή!

Σας ευχαριστώ πολύ και ο Θεός να σας ευλογεί, παίδες.