10 Συμβουλές Για Να Γίνεις Καλύτερος Άνθρωπος


Όχι για τους άλλους, αλλά για τον εαυτό σου.

Βαθιά μέσα μας όλοι μας πιστεύουμε ότι είμαστε καλοί άνθρωποι. Και από την φύση μας θέλουμε να βοηθάμε τους γύρω μας. Προσπαθούμε άραγε αρκετά; Και πόσο καλοί άνθρωποι είμαστε τελικά;

Οι 10 συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να γίνεις (ακόμα) καλύτερος άνθρωπος.

Πώς θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος

1.Σκέψου τι σημαίνει για εσένα το να είσαι καλός άνθρωπος

Για να είσαι καλός με τους γύρω σου , θα πρέπει πρώτα να αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι καλά και στον εαυτό σου. Αρχικά σκέψου ποιος είναι ο ιδανικός άνθρωπος για εσένα, φτιάξε μία λίστα με τα χαρακτηριστικά και υιοθέτησέ τα.

2.Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Να έχεις στο μυαλό σου ότι κάποιοι είναι καλύτεροι από εσένα και κάποιοι άλλοι όχι. Συγκρίνοντας τον εαυτό σου με τους γύρω σου, χάνεις ενέργεια και χρόνο. Δοκίμασε να επαινείς τον εαυτό σου καθημερινά. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις περισσότερη αισιοδοξία και θα σε κάνει πιο χαρούμενο. Να θυμάσαι πως έχεις τα δικά σου χαρίσματα και ταλέντα και αυτά σε κάνουν να ξεχωρίζεις.

3.Αγάπησε τον εαυτό σου

Αποδέξου τον εαυτό σου και αγάπησέ τον. Για να αγαπήσεις τους γύρω σου θα πρέπει να ξεκινήσεις από εσένα τον ίδιο.

4.Να είσαι ο εαυτός σου 

Μην προσπαθείς να είσαι κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είσαι. Να είσαι απλά ο εαυτός σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τι θεωρείς εσύ σημαντικό. Να είσαι καλός για εσένα τον ίδιο.

5.Κάνε μικρές αλλαγές

Κανείς δεν αλλάζει από την μία ημέρα στην άλλη. Μικρές αλλαγές όμως μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

6. Κατάπιε τον εγωισμό σου

Ο εγωισμός σε κάνει να παίρνεις λάθος αποφάσεις και να κάνεις λάθος επιλογές. Σε κάνει να ζητάς ανταλλάγματα και να συμπεριφέρεσαι πολλές φορές χωρίς σεβασμό, αξιοπρέπεια και αξίες. Αν μάθεις να καταπίνεις τον εγωισμό σου, θα αποκτήσεις εσωτερική ηρεμία και γαλήνη.

Να θυμάσαι πως το να είσαι καλός άνθρωπος είναι η επιβράβευσή σου. Και δεν έχει να κάνει με το τι συμβαίνει στον κόσμο, αλλά με το τι συμβαίνει μέσα σου.

7.Μάθε να δέχεσαι και να σέβεσαι τους άλλους

Είναι καιρός να σταματήσεις να ασκείς κριτική, αν θέλεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Να μάθεις να δέχεσαι και να σέβεσαι τον διπλανό σου ανεξαρτήτως θρησκείας, ηλικίας, φύλου ή καταγωγής. Όλοι αξίζουν σεβασμού και όλοι έχουν συναισθήματα, γι΄αυτό μάθε να τους σέβεσαι και μην τους πληγώνεις.

8.Να είσαι καλός με όλους

Θα πρέπει να είσαι το ίδιο καλός και ευγενικός με όλους χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα για αυτό. Σκέψου πώς συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους και αν τους αντιμετωπίζεις ανάλογα με το ποιοι είναι. Αν χρειαστεί, άλλαξε την συμπεριφορά σου και προσπάθησε να φέρεσαι με αξιοπρέπεια και σεβασμό σε όλους ανεξαιρέτως. Από το πιο χαμηλόβαθμο στέλεχος μέχρι τον πρόεδρο της εταιρίας.

9.Άρχισε να προσφέρεις 

Προσπάθησε να κάνεις κάθε ημέρα μία καλή πράξη που αφορά στους γύρω σου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει κάτι πολύ μικρό όπως για παράδειγμα να ανοίξεις την πόρτα για να περάσει κάποιος ή να δώσεις την θέση σου στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η ευγένεια και η καλοσύνη έχουν θετική επίδραση και σε εσένα τον ίδιο.

10.Μην αναζητάς τα εύσημα

Δεν χρειάζεσαι τα εύσημα. Χρειάζεσαι ανθρώπους στο πλευρό σου. Γι΄αυτό μην περιμένεις να σου πει κανείς “συγχαρητήρια” για τους καλούς σου τρόπους. Είσαι καλός άνθρωπος για εσένα τον ίδιο και αυτή είναι η δική σου επιβράβευση. Και δεν έχει να κάνει με το τι συμβαίνει γύρω σου, αλλά με το τι συμβαίνει μέσα σου.

Πηγή : Thrive Global Greece