Το πιο πολυσυζητημένο άλμπουμ της εβδομάδας

Το πιο πολυσυζητημένο άλμπουμ της εβδομάδας

Η Rosalía ενώνει με μοναδικό τρόπο το παραδοσιακό μελόδραμα του φλαμένκο με τη σύγχρονη R&B μουσική.

Το νέο άλμπουμ «El Mal Querer» της Καταλανής Rosalía είναι η πιο πολυσυζητημένη κυκλοφορία της εβδομάδας.

Το «El Mal Querer» κυκλοφορεί από τη Sony Music και είναι το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις και ακροάσεις στην Ισπανία αυτή την εβδομάδα, ενώ στις ΗΠΑ, ο δίσκος έκανε ντεμπούτο το Top 10 της κατάταξης για τα λάτιν άλμπουμ.

Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της 25χρονης Rosalía, είναι το άλμπουμ με τα περισσότερα streams στην ιστορία του ισπανικού Spotify, όσον αφορά τόσο τις πρώτες 24 ώρες (όπου συγκέντρωσε πάνω από 2,5 εκατομμύρια streams) όσο και την πρώτη εβδομάδα, με streams άνω των 12 εκατομμυρίων.

Rosalía - Hit Channel

Επιπλέον, το «El Mal Querer» σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην Ισπανία όπου όλα τα τραγούδια ενός άλμπουμ μπαίνουν στο Top 50 του Spotify.

Το «Di Mi Nombre», το τελευταίο single που κυκλοφόρησε, έφτασε στο Νο. 1 της πλατφόρμας στην Ισπανία.

Το άλμπουμ παραμένει στο Νο. 1 του ισπανικού Apple Music και του iTunes από τότε που κυκλοφόρησε και όλα τα τραγούδια του βρίσκονται στο Top 100, ενώ ανέβηκε στην πρώτη θέση της λάτιν κατάταξης στο αμερικανικό Apple Music.

Το «El Mal Querer» της Rosalía κατέκτησε επίσης την πρωτιά στην Πορτογαλία, βρέθηκε στο Top 10 σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και στο Top 20 σε αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία.

Rosalía - Hit Channel

Το κανάλι της Rosalía στο YouTube έχει αναρριχηθεί περισσότερες από 70 θέσεις σε μόλις μία εβδομάδα (από το #88 στο #17) και το video clip για το «Di Mi Nombre (Cap 8: Éxtasis)» παραμένει το πιο δημοφιλές βίντεο στην Ισπανία.

Το YouTube γιόρτασε την κυκλοφορία του «El Mal Querer» αναρτώντας μία θεαματική διαφημιστική πινακίδα στη Λεωφόρο του Broadway στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, μία γιγαντιαία πινακίδα στην Times Square αποκάλυψε το εξώφυλλο και την ημερομηνίας κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ της Rosaliia.

Rosalía - Hit Channel

Εκτός από τις πρωτοφανείς επιδόσεις στα διεθνή charts, το «El Mal Querer» έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά άλμπουμ από τον διεθνή Τύπο και από διάσημα μέσα ενημέρωσης όπως τα «The Guardian», «Pitchfork», «Spiegel» και «Rolling Stone», μεταξύ πολλών άλλων.

«ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ – Η αστέρας της flamenco-pop ένα φοβερό νέο ταλέντο…», έγραψε ο βρετανικός «The Guardian» για τη Rosalía, ανακηρύσσοντας «Άλμπουμ της Εβδομάδας» το «El Ma Querer».

«8.5 / 10 – Η Rosalía εδραιώνεται ως πρωτοπόρα της νέας λατινο-αμερικανικής pop κουλτούρας (…) Το 2019, κανείς δεν θα μπορέσει να αγνοήσει το ανερχόμενο αστέρι», σημείωσε η γερμανική εφημερίδα «Spiegel».

Η Rosalía είναι η γυναίκα καλλιτέχνης με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα 19α Latin Grammy Awards, καθώς προτείνεται σε πέντε κατηγορίες:

Για το «Τραγούδι της Χρονιάς», την «Ηχογράφηση της Χρονιάς», «Καλύτερο Μουσικό Βίντεο Μικρού Μήκους», το «Καλύτερο Εναλλακτικό Τραγούδι» και την «Καλύτερη Fusion Urban Ερμηνεία».