Στα 24 του νικητής του Μr Cyprus- Σήμερα είναι μοναχός (Φωτογραφίες-Βίντεο)

Στα 24 του νικητής του Μr Cyprus- Σήμερα είναι μοναχός (Φωτογραφίες-Βίντεο)

Το 1995, ο Μενέλαος Μιχαηλίδης, τότε 24 χρονών, κέρδισε τα ανδρικά καλλιστεία της Κύπρου και ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνή διαγωνισμό. Σήμερα, ο Μενέλαος Μιχαηλίδης, είναι ο μοναχός Νύφων και ζει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Μέσα Ποταμό, όπως αναφέρει το blog Taxidiaris.

Η ιστορία του μοναχού Νύφων αναδείχθηκε μέσα από ένα αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου. Όπως αναφέρεται στο blog, ο Μενέλαος Μιχαηλίδης είχε κερδίσει τα ανδρικά καλλιστεία, απέκτησε μάλιστα και πανεπιστημιακή μόρφωση, ωστόσο, επέλεξε να αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του Θεού, να εγκαταλείψει την υπόλοιπη κοινωνία και να ζήσει τη ζωή του με προσευχή και περισυλλογή.

«Ο Νύφων καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι δεν κατανοούν εύκολα την ιδέα ενός νεαρού άνδρα, που τελείωσε μάλιστα και πανεπιστήμιο, να επιλέγει τη θρησκευτική ζωή.» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ακόμη και οι γονείς του αρνιούνταν να δεχτούν ότι ο γιος τους αποφάσισε να γίνει μοναχός: «Φαίνεται τόσο διαφορετικό και δύσκολο να γίνει αποδεκτό. Για χρόνια οι ίδιοι οι γονείς μου δεν το δέχονταν…».Η ζωή των μοναχών στη Μονή του Τιμίου Προδρόμου, είναι αφιερωμένη στην προσευχή, το διάβασμα, και σε εργασίες στο μοναστήρι. Εκτός από τη συμμετοχή τους στην εκκλησία, περνούν αρκετές ώρες με προσευχή και διαλογισμό.

menelaoss

menelaosss1

menelaosssasa2

menelaossss3

menelaosssss4

menemi

Πηγή: Lifenewscy