Σόφη Ζαννίνου: «Εγώ δεν κάνω όνειρα»

Σόφη Ζαννίνου: «Εγώ δεν κάνω όνειρα»

«θέλω να μου αρέσει ο εαυτός μου όταν τον βλέπω στον καθρέφτη»

Μια γοητευτική κυρία , που δεν κάνει όνειρα , ζει το τώρα και νιώθει «χορτασμένη» από όλα τα όμορφα που της έχει δώσει απλόχερα ο Θεός. Δεν την ενοχλεί αν πουν κάτι για αυτή και δηλώνει έτοιμη να αφηγηθεί πολλά για την ζωή της σε κάποιο που θα της πρότεινε να γράψει τη βιογραφία της. Αυτό το χειμώνα μαζί με ακόμα εφτά συνάδελφους της μας περιγράφουν με αστείο τρόπο τι τραβάνε οι μάνες, οι πατεράδες , τα παιδία κλπ, μιας και πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Τι τραβάμε και εμείς οι μάνες» που στηρίζεται στο βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Κυρία Σόφη μου «τι τραβάτε τελικά και εσείς οι μάνες» αυτό το χειμώνα στο θέατρο Χυτήριο ;

Πολλά μιας και ανεβάζουμε την παράσταση «τι τραβάμε και εμείς οι μάνες» . Μια παράσταση που στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη. Την ιδέα για τη μεταφορά αυτού του βιβλίου στο σανίδι την είχε ο Πάνος Αμαραντίδης και η κυρία Ελευθεριώτη οι οποίοι έχουν κάνει και την δσιακευή(απόδοση). Η σκηνοθεσία έχει γίνει από τη Βάσια Παναγοπούλου και τον Πάνο Αμαραντίδης. Σε αυτή πρωταγωνιστούν ο Τόνυ Δημητρίου ,η Κατερίνα Δημητρόγλου , εγω, (γέλια), η Νικολέττα Καρρά ,η Ελένη Καρακάση, ο Γιώργος Μπαναδάκης και Ελένη Τζωρτζη.

Στην παράσταση παρουσιάζεται με ένα πολύ αστείο τρόπο, τι κρύβεται κάτω από το ροζ συννεφάκι της μητρότητας. Το άγχος , η αγωνία , οι δυσκολίες μιας καινούργιας μάνας που τελικά όμως καλύπτονται από την αγάπη που έχει για το μωρό της. Είναι μια πολύ καλογραμμένη κωμωδία.

Είναι μια παράσταση που απευθύνεται μόνο στις μάνες ;

Όχι , γιατί σε αυτή την παράσταση κάθε μάνα θα δει αυτό που έχει ζήσει. Κάθε παιδί θα νιώσει τι έζησε η μάνα του για εκείνο και κάθε σύζυγος θα δει τι έχει αντιμετωπίσει ή τι θα αντιμετωπίσει. Όλα βέβαια τα βλέπουμε στην αστεία πλευρά τους .

Κάποιος που θα δει την παράσταση ποιο σημείο θα του αρέσει;

Όλη η παράσταση είναι σπουδαία, κάθε σκηνή έχει ενδιαφέρον. Είναι ένα έργο με εκπλήξεις και ανατροπές.

Αγαπημένη ατάκα από την παράσταση;

Πάρα πολλές..δεν μπορώ να απομονώσω . Η ατάκα αν δεν συνοδεύεται από τη δράση δεν βγάζει αυτό που πρέπει. .Αλλά με συγκινεί ο μονόλογος της Νικολέττας Καρρά που μιλάει στο παιδί της . Είναι συγκλονιστικό που μιλάει στο νεογέννητο παιδί της αλλά και στο παιδί της πριν γεννηθεί ,

Εσείς τι τραβήξατε ως μάνα;

Λοιπόν, άκουσε με θα ρωτήσεις τη δική σου μάνα τι τράβηξε ως μάνα και ότι σου πει το υπογράφω εγώ .

Είναι μια μεταφορά του βιβλίου της Μανανεδάκη. Δεν είναι ρίσκο το να μεταφέρεις την ιστορία ενός best seller βιβλίου στο σανίδι;

Όχι γιατί είναι ένα βιβλίο που έχει ήδη αγαπηθεί πάρα πολύ .Είναι ένα θεατρικό πολύ καλογραμμένο, Είναι γλυκό , αστείο αλλά και ανθρώπινο. Έχει συγκίνηση, τρυφερότητα και χίουμορ. Τα έχει όλα.

Δεθήκατε περισσότερο με κάποιο συνάδελφο σας από αυτή την παράσταση;

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με όλους εκτός από τον κύριο Αμαραντίδη με τον οποίο ξανά συνεργαστήκαμε στο σήριαλ «η ώρα η καλή» . Όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει, όταν υποδύεσαι ένα ρόλο που σου δίνει χαρά και είσαι ευτυχισμένος με αυτό που κάνεις, τότε η ατμόσφαιρα γίνεται δημιουργική και χαρούμενη με όποιους και αν είσαι . Πιστεύω όμως , πως από αυτή τη δουλειά θα δημιουργηθούν νέες φιλίες.

Τώρα τελευταία υπάρχει μια τάση και ανεβάζονται πολλές θεατρικές παραστάσεις που στηρίζονται σε παλιές ταινίες και αγαπημένα μυθιστορήματα. Εσείς τι λέτε γιαυτό;

Ναι γιατί είναι ιστορίες που έχουν αγαπηθεί και ο κόσμος θέλει να τα δει.

Είναι δελεαστικό για κάποιον, να βλέπει να ζωντανεύουν επάνω στη σκηνή οι ήρωες ενός βιβλίου, που έχει διαβάσει. Επιπλέον μην ξεχνάς πως πολλές ταινίες ήταν αρχικά θεατρικά και μετά έγιναν ταινίες. Οπότε επιστρέφουν στην βάση τους,

Εσείς ποια ταινία θα θέλατε να δείτε στο σανίδι;

Όλες

Σε ποια θα θέλατε να πρωταγωνιστήσετε;

Α, εγώ δεν κάνω όνειρα. Είμαι άνθρωπος που χαίρομαι με όσα μου στέλνει ο Θεός και δεν μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ που θα ήθελα να παίξω . Χαίρομαι με όσα μου στέλνει ο θεός και το ζω.

Σας ενοχλεί όταν κάνουν όνειρα οι άλλοι;

Όχι , είναι πολύ ωραίο να κάνεις όνειρα, γιατί λένε πως ,όταν τα θες και τα πιστεύεις πραγματοποιούνται. Εγώ απλά είμαι πολύ ρεαλίστρια. Ευτυχώς ο Θεός μου δίνει συνεχώς δώρα. Δεν κάνω όνειρα γιατί ίσως δεν βγουν αληθινά και μου μείνει η στενοχώρια.

Ήσασταν πάντα έτσι η προέκυψε στην πορεία;

Από μικρό παιδί παίζω σε ταινίες και έχω γονείς ηθοποιούς, το έχω απομυθοποίηση όλο αυτό . Είμαι ευτυχισμένη μόνο με το να ζω και να απολαμβάνω όσα μου δίνει ο θεός, Έχω παίξει με «θηρία» του κινηματογράφου, Φωτόπουλο , Αυλωνίτη, Χατζηχρήστο κλπ. Έχω συνεργαστεί με «ογκόλιθους» του θεάτρου.

Εσείς είστε μια κυρία πάντα κομψή και σε πολύ καλή φυσική κατάσταση .Τελευταία όμως στις εκπομπές ασχολούνται με την εξωτερική εμφάνιση των καλλιτεχνών .Εσάς σας απασχολεί καθόλου αυτό;

Κοίτα, εγώ διατηρούμαι σε καλή κατάσταση γιατί θέλω να μου αρέσει ο εαυτός μου όταν τον βλέπω στον καθρέφτη και γιατί στη δουλειά μου, οι ρόλοι που υποδύομαι ,επιβάλουν να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση .

Θα σας ενοχλούσε αν σχολίαζαν και εσάς τα κιλά σας, όπως έκαναν με άλλες συναδέλφους σας;

Όχι βέβαια ,

Θα μπαίνατε στη διαδικασία να τους απαντήσετε δημόσια;

Όχι καθόλου .Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Από τη στιγμή που κάνουμε μια δουλειά στην οποία είμαστε εκτεθειμένοι ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με το τι λέει ο κάθε ένας για μένα .

Υπάρχει μέρα συνταξιοδότησης για τον ηθοποιό;

Όχι. Υπάρχουν ρόλοι που μπορούν να παίξουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Ανάλογα .όσοι νιώθουν καλά παίζουν μέχρι και 100 χρονών.

Θα δεχόσασταν να γράψουν την βιογραφία σας;

Βέβαια και πίστεψε με έχω πολλά πράγματα να πω .Μόνη μου όμως δεν μπορώ να το κάνω, απλά θα μπορούσαν να την διηγηθώ και να την γράψει άλλος.

Info Παράστασης:

Σημείο Πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ, Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313,

Σκηνοθεσία: Πάνος Αμαραντίδης &; Βάσια Παναγοπούλου
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Σοφία Δριστέλλα
Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):
Τόνυ Δημήτριου, Κατερίνα Δημητρόγλου, Σόφη Ζαννίνου, Ελένη
Καρακάση, Νικολέττα Καρρά, Γιώργος Μπανταδάκης, Ελένη Τζώρτζη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Category SHOWBIZ & LIFE