Προτιμάς το καρπούζι ή το πεπόνι; Ποιό έχει περισσότερη ζάχαρη;

Προτιμάς το καρπούζι ή το πεπόνι; Ποιό έχει περισσότερη ζάχαρη;

Kαλοκαίρι χωρίς καρπούζι και πεπόνι , δε γίνεται. Είναι δροσιστικά και νόστιμα αλλά έχουν αρκετές θερμίδες. Εσύ ποιό προτιμάς;

Mε το που φάμε καρπούζι ή πεπόνι, είναι επίσημα καλοκαίρι. Τα φρούτα πρωταγωνιστές του καλοκαιριού είναι υπέροχα όμως έχουν και αρκετά σάκχαρα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν τις θερμιδούλες τους και μπορεί να σε παχύνουν.1 φέτα καρπούζι, περίπου 200 γραμμάρια, περιέχει 60 θερμίδες. 1 φέτα πεπόνι ισοδυναμεί με 50 θερμίδες. Επομένως θερμιδικά έχουν περίπου την ίδια ισχύ.

Από πλευρά βιταμινών, το καρπούζι είναι πλούσια πηγή καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Α, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού. Διαθέτει επίσης ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση χάρη στο λυκοπένιο, ενώ η κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται στο σώμα σε αργινίνη και την βρίσκεις επίσης στο καρπούζι, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των αγγείων και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Το δε πεπόνι είναι εξίσου πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη C και το β-καροτένιο, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και την προστασία του από καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου. Παράλληλα η αντιπηκτική ουσία αδενοσίνη δρα προστατευτικά ενάντια στα εγκεφαλικά επεισόδια. Τέλος το πεπόνι διαθέτει γενναιόδωρη ποσότητα βιταμίνης B6, η οποία ρυθμίζει το νευρικό σύστημα.

Διάλεξε και πάρε!

Πηγή: Youweekly.gr