Ποια χαρακτηριστικά μπορούν να διαλύσουν μια σχέση;

Ποια χαρακτηριστικά μπορούν να διαλύσουν μια σχέση;

Οι ψυχολόγοι Peter και Pearson εξηγούν τι είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που κρίνει το αν μια σχέση θα έχει μέλλον. Σε συνέντευξή τους στο Tech Insider, επισήμαναν πως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να υπάρχει σε μία σχέση είναι οι… ίδιες θεμελιώδεις αξίες.

Μπορεί η ερωτική και εγκεφαλική έλξη να είναι από τα στοιχεία που ψάχνετε σε έναν άντρα, αλλά οι κοινές ηθικές αξίες αντέχουν περισσότερο στο χρόνο από οποιονδήποτε άλλον τρόπο έλξης.

Επίσης σε περίπτωση που δεν έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα μπορείτε να «τα βρείτε» κάπου στην «μέση», σε αντίθεση με το να βάλετε σε δεύτερη μοίρα τις αξίες σας.

Αν για παράδειγμα, στόχος της ζωής σας είναι να γίνεται πλούσιοι και να διαπρέψετε στην δουλειά σας, ενώ ο σύντροφός σας δεν δίνει βάση στα χρήματα (όσο εσείς), τότε θα αντιμετωπίσετε σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον με την σχέση σας.

«Είναι πιο εύκολο να συμβιβαστείς με οτιδήποτε άλλο απ’ ότι με τις αξίες και τις φιλοδοξίες σου», ξεκαθάρισε ο Dr. Pearson.

Αν οι βασικές αξίες του συντρόφου σας έρθουν σε σύγκρουση με τα δικές σας, τότε μάλλον θα πρέπει να συμφιλιωθείτε με την ιδέα πως δεν ήταν γραφτό να συμβεί.

«Δεν θα πετύχει», λέει ο Dr. Pearson. «Όλα τα μικροπράγματα που σας ενοχλούν με μιας θα πάρουν τεράστιες διαστάσεις.
Ούτε χημεία, ούτε έλξη- Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχει ο σύντροφός σου

Πηγή: iefimerida.gr

Category SHOWBIZ & LIFE